CHP'li Levent Gök: Demokraside ilerlemek istiyorsak Roboski ile hesaplaşılmalı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ‘Roboski: Uludere’nin Gözyaşları’ kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu. Gök, ‘Demokraside ilerlemek istiyorsak Roboski ile hesaplaşılmalı’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İmge Kitabevi Yayınları’ndan çıkan ve üçüncü baskısını yapan ‘Roboski: Uludere’nin Gözyaşları kitabını Ankara’da imzaladı.Yoğun ilgiyle gerçekleşen imza törenine CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katılanlar arasındaydı.

‘ADALET GELMEDİ ÇÜNKÜ DEVLETİN EN ÜST KADEMESİ SORUMLUYDU’

Kitabın 11 yıl önce hava saldırısı sonucu ölen 34 çocuğun hikayesi olduğunu söyleyen CHP'li Gök, “Bu acı, bugün de artarak devam ediyor. Ölenlerin hepsi çocuktu. ‘Adalet gelecek’ diye söz verildi ama o adalet bir türlü gelmedi. Çünkü devletin en üst kademesinin sorumlu olduğu ve kapatılmak istenen bir hadiseydi” dedi.

‘UNUTTURMAK İSTEYENLERE İNAT TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ’

Roboski’yi unutturmamak için elinden geleni yaptığını belirten Gök, “Siyasi, ahlaki, vicdani görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Olayı kapatmak isteyenlere inat tüm berraklığı ile ortaya koyarak tarihe not düşüyoruz. Ailelerin adalet arayışlarında ses olmaya gayret ediyoruz. Adalete bir nebze yol açabilirsem ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİDE İLERLEMEK İSTİYORSAK ROBOSKİ İLE HESAPLAŞILMALI'

Türkiye demokrasisinde ilerlenmek isteniyorsa Roboski ile hesaplaşılması gerektiğini ifade eden Gök, Roboskili ailelere de seslendi ve, “Bütün Roboskili aileler şunu bilmeli; ömrüm boyunca bu olayı kovalayacağım. Adaletin gelmesi için elimden geleni yapacağım. Eninde sonunda adalete erişeceğiz” dedi. Gök, kitabın tüm gelirinin Roboski’de hayatını kaybeden çocukların ailelerine aktarılacağını söyledi. (DUVAR)

Etiketler roboski levent gök