CHP’li Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan gözaltına alındı

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, belediyeye yapılan operasyonla gözaltına alındı. İmar ve Fen İşlerinde arama yapıldığı, evrak ve dosyalara el konulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Çanakkale'de CHP'li Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve Fen İşleri Müdürlüğü’nden iki çalışanın gözaltına alındığı öğrenildi.

Başkan Balkan ve iki belediye çalışanı daha sonra ifadeleri alınmak üzere Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiler. Operasyonun Ayvacık Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yürütüldüğü belirtildi.

RÜŞVET İDDİASI

Gözaltı kararına neden soruşturmanın ise yaklaşık 1 yıl önce bir kişinin “rüşvet verdiğini” iddia ederek şikayetçi olması üzerine başladığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Cengiz Balkan’a rüşvet verdiğini iddia eden kişiyle Balkan’ın karşılıklı açtıkları davaların olduğu, söz konusu rüşvet iddiası üzerine gözaltı uygulamasının yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERKEK AYVACIK’TA

Gözaltı haberinin alınmasının ardından CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile Çanakkale Belediyesi Grup Başkanvekili Erdal Gezen’in Ayvacık’a gittiği, burada Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ile süreci takip ettikleri öğrenildi.

SABAH GAZETESİ 2017 YILINDAKİ İHALELERİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Sabah gazetesi geçtiğimiz günlerde, 2017 yılında yapılan 4 milyon 333 bin TL tutarındaki 4 ihaleyi gündeme getirmiş, ihalelerin pazarlık usulüyle önceden belirlenen firmaya verildiğini ve Başkan Balkan’ın da aralarında olduğu 18 kişi hakkında dava açıldığını yazmıştı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Denetçileri tarafından tespit edilen bulgular üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan'ın da aralarında olduğu 18 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu haberde yer almıştı.