CHP’li Kaya: HDP’nin önünde yaşananlar demokrasi ayıbıdır

HDP Genel Merkezi’ni ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Üçüncü büyük partinin genel merkezine parti çalışanları, milletvekilleri rahatlıkla giremiyorsa bu demokrasi ayıbıdır” dedi.

HP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya
Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, polis ablukasına alınıp saldırıya uğrayan HDP Genel Merkezi’ne gelerek partide bulunan milletvekilleri ile görüştü.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaya, "Türkiye artık bu tür uygulamalardan kurtulması lazım. Siyasi partiler siyaset yapar, kendi işleyişleri vardır. Hele hele parlamentoda üçüncü büyük siyasi partinin genel merkezine parti çalışanları veya milletvekilleri rahatlıkla giremiyorsa Türkiye’de demokrasi ayıbıdır. Demokrasiyi bugün yok edersek yarın bize çok lazım olacak. Bu ülkede eğer demokrasi, adalet, hukuk yoksa o zaman hiç kimsenin garantisi yok, can güvenliği yok" dedi.

‘HERKES KENDİ PARTİSİNDE ÖZGÜRCE SİYASET YAPABİLSİN’

Kaya, HDP Genel Merkezi önünden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da şu çağrıyı yaptı:

"Bir siyasi parti genel merkezi önünde Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışanları yapalım, yakışmayanı yapmayalım. Herkes kendi kendi partisinde kendi siyasetini özgürce yapabilsin. Bu uygulama AK Parti’ye, MHP’ye de yapılsa aynı tepkiyi veririm. HDP’nin önündeki uygulamaya son verin. Bir an önce HDP Genel Merkezi önündeki bu uygulamaya son verilmesini talep ediyorum." (DUVAR)