CHP'li Karasu'dan eski SHGM yardımcısı için önerge

Eski Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yardımcısı Oktay Erdağı'nın Go Jet Havacılık AŞ’nin sahibi olmasıyla ilgili soru önergesi veren CHP'li Ulaş Karasu, "Şirketi satın alması nasıl mümkün oldu? dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Düz memur olarak kamuda göreve başlayan, 2008 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Yardımcılığı’ndan emekli olduktan sonra sektörde danışmanlık yapan Oktay Erdağı, eski adıyla Ciner Havacılık yeni adı ile Go Jet Havacılık AŞ’nin sahibi oldu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Erdağı ile ilgili geçen yıl gündeme gelen iddiaları anımsatarak TBMM Başkanlığı’na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Karasu, Uraloğlu’na “Oktay Erdağı önce, Go Jet Aviation Havacılık A.Ş olarak adı değiştirilen Ciner Havacılık A.Ş’nin hisselerinin önce Dubaili yatırımcılar tarafından satın alındığını, daha sonra vazgeçildiğini ifade etmiştir. Ancak, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları, tek ortaklı şirketin tek ortağının Oktay Erdağı olduğuna işaret etmekte ve Dubaili bir ortak gözükmemektedir. Ortada muvazaalı bir hisse devri mi bulunmaktadır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, San And San Havacılık’ın sahibi olduğu Ciner Havacılık’ın hisselerinin tamamının Erdağı’na devrine Genel Müdür vekili Kemal Yüksek’in imzasıyla izin vermeden önce hissenin gerçek sahiplerinin kim olduğu konusunda SHGM’nün bir araştırma yapıp yapmadığının açıklanmasını talep etti.

Erdağı hakkında kamu kurumları hakkında yalan beyanda bulunmak ve aldatmak iddiasıyla suç duyurusunda bulunulup bulunulmayacağının açıklanmasını da isteyen Karasu, “Go Jet’in idari yapısı ve envanterine kayıtlı uçak, makine, teçhizat ve personel durumu nedir? Bakanlığınızda düz memur olarak göreve başlayan ve SHGM Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Erdağı’nın, tek başına, sermayesi 230.416.000 TL olan bir şirketi satın alması nasıl mümkün olabilmiştir? SHGM’dan emekli bir bürokratın milyonlarca dolarlık bir yatırımı gerçekleştirebilecek maddi imkana sahip olabilmesi hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir?” sorularına yanıt verilmesini talep etti.