CHP’li Karasu: Uçak inmeyen havalimanına milyonluk onarım ihalesi yapıldı

CHP'li Ulaş Karasu, Balıkesir Merkez Havalimanı'yla ilgili "Bu yıl bir ticari uçak inip kalkmadı, bir yolcu gelmedi. 19 Aralık’ta milyonlarca liralık onarım ihalesi yapıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin konuştu.

Karasu, iktidarın Edremit’te Koca Seyit Havalimanı olmasına rağmen 2016 yılında Balıkesir’e bir havalimanı yapma kararı aldığını ve yolcu sayısı 1 milyon olarak hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen Balıkesir Merkez Havalimanı'nın 2019 yılında 76 milyon lira harcanarak yapıldığını 2020 yılında hizmete açılan havalimanına yıllardır bir ticari uçak ve yolcu inmediğini söyledi.

Havayolu şirketlerinin de tercih etmediği Balıkesir Merkez Havaalanı ile ilgili olarak Karasu şöyle dedi:

“Beceriksizlik ve israf deyince ilk akla Afyon Zafer Havalimanı geliyor. Ama bir de Balıkesir Merkez Havalimanı var! İktidarınız Edremit’te Koca Seyit Havalimanı olmasına rağmen, 2016’da 1 milyon yolcu hedefiyle yeni bir havalimanı daha yapmaya karar verdi.  ‘Hedef belirlenmesi yanlış’ denildi; ‘Bütün bölgeye hizmet verecek’ dediniz. İnşaat 2019’a kadar sürdü, 2020’de açıldı. Başlangıçta 30 milyon olarak belirlenen maliyet, 76 milyon liraya fırladı. Ama Balıkesirlinin ticari uçaklar yerine alanda gördüğü tek şey, çatısı kağıt uçağa benzeyen terminal binası oldu. Bu yıl havalimanına tek bir ticari uçak inip kalkmadı, bir yolcu gelmedi.”

Kuş uçmaz kervan geçmez deyimini hatırlatan Karasu, "Balıkesir Merkez Havaalanı’nda savurganlık ise ara vermeden devam etti. Teknik uzmanından güvenliğe kadar personel ekibinin olduğu havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 19 Aralık’ta milyonlarca liralık onarım ihalesi yaptı" diye konuştu.

Karasu, “Kamu kaynakları nasıl peşkeş çekiliyor görüyor musunuz?” diye sordu.

Etiketler Ulaş Karasu chp