CHP’li İlgezdi katledilen müzisyenin ailesini ziyaret etti: Suçlular iktidardan güç alıyorlar

CHP Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, öldürülen sokak müzisyeni Cihan Aymaz’ın ailesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi Kadıköy’de sokak müzisyenliği yapan Cihan Aymaz’ın katledilmesinin ardından ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

İlgezdi, katledilen müzisyenin ailesinin her zaman yanında olacağını ifade ederek, “Sokak müzisyenliğiyle hayata tutunmaya çalışırken bir cani tarafından, ‘istek şarkı çalmadı’ bahanesiyle, gencecik yaşında aramızdan koparılan Cihan Aymaz’ın acılı ailesini ziyaret ettim. O, AKP’nin yurttaşımızı içine attığı geçim savaşında mağlup olan binlerce gencimizden yalnızca biriydi. Mekanın cennet olsun sevgili kardeşim. Yapanın yanına kar kaldığı bu cezasızlık anlayışını mutlaka değiştirecek, adaleti yeniden getireceğiz bu topraklara” açıklamasında bulundu.

Ekim ayında Ankara’da bir mekanda istek parçası çalınmadığı gerekçesiyle Müzisyen Onur Şener’in de katledildiğini hatırlatan Akkuş İlgezdi, “Yaşama değer katan, hayatı sanatla buluşturan değerli müzisyenlerimiz, iktidarın ötekileştirdiği başat gruplardan maalesef. Sanatı ve sanatçıyı yok sayan AKP, adaleti de yok ettiği için suçlar cezasız kalıyor. Suçlular iktidardan güç alarak ülkemizin pırlanta gibi gençlerini fütursuzca katledebiliyor. Cihan’ın ailesi benden sadece ve sadece ‘adalet’ istedi. Cihan'nın acılı annesinin, babasının ve 4 kardeşinin hep yanında olacağım” dedi.

(HABER MERKEZİ)