CHP'li Hürriyet: 71 aracı 27 milyona aldık, AKP'li belediye 43 aracı 67 milyona kiraladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet: 2 yıl önce zorlaya zorlaya alabildiğimiz 27 milyonla 71 araç aldık, AKP’li Gebze Belediyesi 43 aracı 67 milyona kiraladı.

Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyeleri, İzmit ilçe başkanı Hakan Çakar ve belediye yöneticileri ile birlikte açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmit Belediye Meclisi’nde önceki gün araç satın alım tartışması yaşandı. AK Parti Grubu, İzmit Belediyesi’nin bütün hizmet araçlarını satın alma talebine süre uzatımı istedi. Taraflar arasında kısa süren gerginlikler yaşandı. Yaşanan tartışmalar sonrasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet açıklamalarda bulundu.

Hürriyet, yaptığı konuşmada AK Partili Gebze Belediyesi ile kıyaslama yaptı. İzmit Belediyesi’ne 71 adet aracı 27 milyon liraya satın aldıklarını söyleyen Fatma Kaplan Hürriyet, Gebze Belediyesi’nin 43 adet aracı 67 milyon liraya kiraladıklarını belirtti: "Biz 27 milyona 71 tane kamyonu, iş makinesini satın alırken diğer belediye 43 tane temizlik araçları ve hizmet araçları adı altında 67 milyona kiralama yaptı. Buradan bile başka hiçbir detaya girmeden ne kadar doğru karar verdiğimizi, ne kadar kamunun lehine karar verdiğimizi görüyoruz. Keşke o dönem 55 milyon kredi bize verilseydi de bütün araçlarımızı satın alsaydık, bugün hiçbir kiralama yapmasaydık. Ama ne yazık ki 27 milyona alabildiğimiz aracı aldık, geri kalanını kiralamaya devam ettik." (HABER MERKEZİ)