CHP'li Gürer: Pirincin fiyatı 60 liranın üzerine çıkacak

Türkiye'de gıda ürünleri ile planlamanın yetersiz olduğunu belirten CHP'li Gürer, "Pirincin fiyatı önümüzdeki yıl 60 liranın üzerine çıkacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önümüzdeki yıl 1 kilo pirincin fiyatının 60 liranın üzerine çıkacağını ifade etti. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Gürer, kuru fasulye ve pirinç gibi ürünlerin dar gelirlilerin yaygın olarak tükettiği ürünler arasında olduğunu, son günlerde her iki üründe de anormal fiyat artışlarının yaşandığını, bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti.

TÜİK'in Türkiye'de üretilen ve tüketilen pirinç miktarına ilişkin rakamlarını aktaran Gürer, "Pirinç tüketimi ve üretilen miktar dikkate alındığında Türkiye'de yaklaşık 1 milyon ton pirinç var. Buna rağmen pirincin fiyatı artıyor. TÜİK verileri ve ithalat rakamları ortada. Rakamlar gerçekse neden fiyatlar artıyor? Şu anda stokta fazla olan bir ürünün fiyatı artıyor. Bu nasıl oluyor? Vatandaşa yazık değil mi? Birileri vurgun vuruyor, soygun düzeni devam ediyor. Çin'den kalitesiz ürün getiriliyor ve yüksek fiyata vatandaşa satılıyor. Olan da vatandaşa oluyor" diye konuştu.

Türkiye'de gıda ürünleriyle ilgili planlamanın yetersiz olduğunu ifade eden Gürer, elindeki gıda paketlerini basın mensuplarına göstererek, "Önümüzdeki yıl bir kilo pirincin fiyatı 60 liranın üzerine çıkacak. Ya verileri doğru açıklayın ya da eğer verileri doğru açıklamayacaksanız ülkenin içinde bulunduğu gıda sorununu bir an önce çözün" dedi.