CHP'li Gürer: Emekli maaşı ile kurban alınamıyor

Niğde’de kurbanlık koyun besleyen yetiştiricilerin sorunlarına ilişkin konuşan CHP'li Gürer, “Kurbanlık koyun 4 bin lira olursa vatandaş bu gelirle nasıl kurban alacak?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de kurbanlık koyun besleyen yetiştiricilerin sorunlarını dile getirdi. Yem fiyatlarının sürekli arttığından yakınan Çarıklı köyünden Şener Uzun, Ramazan Bayramı’nda 250 lira olan bir torba yemin bugün 350 liraya çıktığını belirterek, “Samanın tonu 2 bin 300 lirayı geçti. Saman satıcısına, bu fiyat yüksek değil mi?, diye sordum. ‘Mazotun fiyatı belli’ dedi. Bunun işçisi var, yüklemesi var, arabasının eskiyen lastiği var… Adam haklı” dedi. 

'BU ŞARTLARDA HAYVANCILIK YAPMAK ZOR İŞ'

Evrensel'in aktardığına göre Şener Uzun, “6 ay yemle Emekli maaşı ile kurban alınamıyorbeslemek zorunda kalıyoruz. Yem fiyatlarındaki artış ortada. Bugün 3 ton saman alsam 6 bin lirayı geçer, tonu 1000 liradan 30 ton küspe alsam, o da 30 bin lira yapar. Diğer girdilerle birlikte benim masrafım satacağım hayvanlardan elde edeceğim parayı kurtarmaz. O nedenle bu şartlarda hayvancılık yapmak zor. İşi bırakacağım” ifadelerini kullandı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise üreticilerin kurbanlık koyunları 4 bin liranın altında satmaları halinde zarar edeceklerini söylediklerini aktardı. Gürer, “Kurbanlık koyun 4 bin lira olursa vatandaş bu gelirle nasıl kurban alacak?” diye sordu. Gürer, maliyet artışları nedeniyle kurbanlık fiyatlarının da yükseldiğini ve bu şartlarda emeklilerin ve dar gelirlilerin kurbanlık alma şansının kalmadığını belirtti. (HABER MERKEZİ)