CHP'li Gürer: 'Emekli de çiftçi de esnaf da dert küpü'

Altunhisar ilçesinde esnafı ziyaret eden CHP'li Ömer Fethi Gürer, "İlçelerde de ekonomik sorunlar her kesimi sarmış. Emekli de çiftçi de esnaf da dert küpü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinde CHP İlçe Başkanı Mustafa Çetinkol ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnaf Cemil Kılıç, ilçede pazar kurulduğu gün dahi müşteri gelmediğinden dert yanıp, "En azından pazar kurulduğunda eski işimiz olsun bekliyoruz. Ama müşteri çok düştü. Gelirimiz çok daraldı. Elektrik ve kirayı ödeyemeyecek duruma geldik. Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz. Müşteri gelmeyince işlerimiz durdu. Sinek avlıyoruz" diye konuştu.

Cemil Kılıç, "Küçük esnaf bitti. Elektrik gideri 600 lira. İster inan ister inanma altı aydır BAĞ-KUR’umu ödeyemiyorum. Valla durumumuz iyi değil. Aybaşı geldi mi dükkan sahibi kira parası istiyor. Kilosu 400 liraya ciğer alıyoruz. Ekmek arası 70 lira. Müşteri yok. Eskiden pazar kurulduğunda işlerimiz güzeldi. Şimdi müşteri bekliyoruz. Geçmişte vatandaşın alım gücü iyiydi. Şimdi bildiğin gibi değil vekilim. Dardayız öyle söyleyeyim" dedi.

CHP'li Gürer, esnafın geçmişi aradığını ve sattıkları ürünün fiyatının artması kadar vatandaşın cebindeki paranın alım gücünün düşmesi nedeniyle alışveriş yapamaz hale geldiklerini ifade ettiklerini belirtti.

"Kahvelerde, hayvancılık, besici ve süt inekçiliği yapanlar da ahırlarının boş olduğunu ve artan girdi maliyetleri ile hayvanlarını kesime verdiklerini anlatırken, emekliler de aldığımız ücretle ilçede dahi geçinemez duruma düştük. Baştakiler halimizi görmüyor mu? Duymuyor mu?^' diye tepkilerini dile getirdiler" diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi:

“Esnafı ve vatandaşı dinledim. İlçelerde dahi geçim çok zorlaşmış. Büyük kentlere göre daha uygun sayılacak şartlarda yaşam süren ilçelerde de ekonomik sorunlar her kesimi sarmış. Emekli de çiftçi de esnaf da dert küpü. Kahvede oyun kuran masasının yanında izleyici oturmamasını ister hale gelmiş. Çünkü onun içeceği bir bardak çay dahi hesaplanır hale gelmiş. Çoğu kesim tam anlamıyla geçinmeye çalışır duruma düşmüş. Ekonominin düzeleceği inançları da zayıflamış. Ne olacağını yaşayarak göreceğiz diye karamsar bir noktadalar.”