CHP'li Gürer: Çiftçiler 5 bin TL ikramiye için istifa ediyor

CHP'li Gürer, 5 bin TL ikramiyeden ziraat odasına kayıtlı çiftçilerin de muaf tutulduğunu belirterek, "Çok sayıda çiftçi istifa ediyor. Kanun çıktıktan sonraki istifaların geçerliliği yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenecek bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyenin, ziraat odasına kayıtlı çiftçilere de verilmesi gerektiğini belirtti.

Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira verilmesine yönelik kanunun TBMM'den geçtiğini hatırlattı.

AA'nın haberine göre çalışan emeklilerin bu yasadan muaf tutulduğunu belirten Gürer, muaf tutulan gruplar arasında ziraat odasına kayıtlı çiftçilerin de bulunduğunu söyledi. Gürer, "Odaya kayıtlı çok sayıda çiftçi istifa etmeye başladı. Odadan ayrılınca bu ikramiyeyi alabileceklerini düşünüyorlar. Yalnız kanun çıktıktan sonra yapılan istifaların bir geçerliliği yok. Çiftçilerin, 5 bin liralık ikramiyeden muaf tutulması kabul edilebilir bir durum değil. 5 bin liradan muaf tutulan çalışan emeklilerin ve çiftçilerin de çıkarılacak bir ek yasa ile bu haktan yararlanması gerekiyor" diye konuştu.

Her yıl bir ürünün iklim değişikliğinden olumsuz etkilendiğini dile getiren Gürer, bu yıl fasulye ve soğan üretiminde sorun yaşandığını, üreticinin kazanamadığını, tüketicinin de yüksek fiyatla karşı karşıya kaldığını kaydetti. (HABER MERKEZİ)