CHP’li Gaytancıoğlu: Hem merayı hem suyu bitirecekler

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne merkeze bağlı Sarayakpınar Köyü’nde içme suyu kuyusunun bulunduğu alana çok yakın bir bölgede taş ocağı açılmak istenmesine tepki gösterdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu suların kirleneceğini savunarak taş ocağına tepki gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne merkeze bağlı Sarayakpınar Köyü’nde yapılmak istenen taş ocağına hem bölge halkı hem CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu suların kirletileceğini savunarak duruma tepki gösterdi.

‘HERKES TAŞ OCAĞINA KARŞI’

Bölge halkının da istemediği taş ocağının yapılmaması için Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’ne itiraz dilekçeleri verildi. Taş ocağı açılmaması için köy halkının tepki gösterdiğini söyleyen Sarayakpınar Köy Muhtarı Şafak Gündoğdu, “Sularımızı kirletecek ve tarıma zarar vereceğini düşündüğümüz kurulması planlanan taş ocağını istemiyoruz. Gerekli yerlere itiraz dilekçemizi verdik, yapılmaması için de sonuna kadar da direneceğiz” dedi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, içme suyu sağlayan bir alanın taş ocağı yapılması yanlış olarak nitelendirdi. Mera alanının altının komple su dolu olduğunu dile getiren Gaytancıoğlu, “Hem merayı bitirecekler hem suyu bitirecekler taş ocağı yaparak. Kapıkule müdürü, köy halkı, köy muhtarı hepsi taş ocağı yapılmasına karşı. Meralar katledilerek taş ocağı yapılmasına karşıyız” dedi.

‘TELAFİSİ OLANAKSIZ ZARARLARA NEDEN OLACAK’

Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sarayakpınar Köyü’nün içme suyu kuyusunun bulunduğu noktaya karayolları tarafından taş ocağı açılmak istendiğini söyledi. Yetkililere çağrıda bulunan Gaytancıoğlu, taş ocağı açılmasına izin verilmesinin telafisi olmayan zararlara neden olacağını dile getirdi. Gaytancıoğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Edirne’nin Sarayakpınar köyümüzde köyün içme suyu kuyusunun bulunduğu yerde taş ocağı açılmak isteniyor. Bu köyümüzün yanında başka köylerimizin de içme suyu ihtiyacını karşılayan bu kuyunun bulunduğu yerde taş ocağı açılmasına izin vermek telafisi olanaksız zararlara neden olacaktır. Yetkilileri uyarıyorum, konunun takipçisiyim, TBMM'ye soru önergesi verdim. İçme suyunu bitirdikten sonra yol olsa ne olur, olmasa ne olur.”