CHP’li Emre’den, ‘İkinci Yüzyıla Çağrı- Kılıçdaroğlu Doktrini’ kitabı

CHP Milletvekili Yunus Emre, partisinin 2019’da yaptığı Kurultay’ın ardından ortaya çıkan fikirler üzerine yoğunlaşan, “İkinci Yüzyıla Çağrı – Kılıçdaroğlu Doktrini’ kitabını kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek yeni çıkan ‘İkinci Yüzyıla Çağrı-Kılıçdaroğlu Doktrini’ adlı kitabını takdim etti.

Kitabı ortaya çıkaran fikrin CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı’nda doğduğunu belirten Emre, Kılıçdaroğlu tarafından Kurultay’a sunulan ve oy birliğiyle kabul edilen “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” başlıklı bildirinin CHP tarihi için çok özel önemli bir belge olduğunu belirtti.

‘CHP TOPLUMA ÇIKIŞ YOLU GÖSTERİYOR’

2020 yılında yapılan Kurultay’ın ardından İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni masaya yatırma, tartışmaya açma, uzmanlarla değerlendirme amacıyla birçok çalışma yürüttüğünü ifade eden CHP’li Emre, “Kitapta yer alan görüşmeler de bu çalışmalar içinde önemli bir yer tutuyor. 2020 ve 2021 yıllarında toplamda 39 kişiyle İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin farklı maddelerini tartıştık. Her madde için iki uzman ve parti içinde bu konular üzerine çalışan bir milletvekiliyle saatlerce süren görüşmeler yaptım” dedi.

Kitaptaki metinlerin bu görüşmelere dayandığını ifade eden Emre, “Böylece İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin 13 maddesini çok farklı disiplinlerden, çok farklı anlayışlardan, toplum kesimlerinden insanların tartışmasına açmış olduk” dedi ve şunları söyledi:

“Türkiye’nin bütün krizlerinde CHP topluma bir çıkış yolu gösteriyor. Bugün de Türkiye’de çok önemli bir kriz yaşıyoruz. Bu yaşanmakta olan, sadece bir ekonomik kriz değil. Dış politikada da bir kriz yaşanıyor. Türkiye’nin yönetimi bakımından da bir kriz yaşanıyor. Çoklu krizlerle karşı karşıya ülkemiz ve işte bu ortamda CHP Türkiye’yi nasıl demokratik ortama taşıyacağını gündeme getiren bir belgeyle, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi başlıklı bir belgeyle ortaya çıkıyor. Bu kitapta da bu belgeyi bütün yönleriyle, uzmanlarla tartışarak ele alıyoruz.” (DUVAR)