CHP'li Çakırözer, Bakan Işıkhan'a Sputnik çalışanlarını sordu: Bakanlık müdahil oldu mu?

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, grev kararının alınmasının ardından 24 gazetecinin işten çıkarıldığı Sputnik'i Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'a sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin gazetecilik kökenli milletvekili Utku Çakırözer, grev kararının alınmasının ardından 24 gazetecinin işten çıkarıldığı Sputnik çalışanlarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a sordu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asılmasının ardından sendikalı 24 gazeteci işten çıkarılmıştı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer konuyu Meclis gündemine taşıyarak Bakan Işıkhan'a soru önergesi verdi.

Çakırözer, verdiği önergede şunları sordu:

Aralarında sendika işyeri temsilcilerinin de bulunduğu 24 gazetecinin işveren tarafından işten çıkarılmasından haberdar mısınız? 24 kişinin işten çıkarılmasına Bakanlık müdahil oldu mu?

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken toplu işten çıkarmaların yapılması kanunlara uygun mudur?

İşveren toplu işten çıkarmalar konusunda Bakanlığınıza bilgilendirmede bulunmuş mudur? Bulundu ise, işten çıkarmalar konusunda tutumunuz ne olmuştur?  

Kanunlarımız ile güvence altında olan sendika hakkının ortadan kaldırılmasına karşı Bakanlık olarak nasıl bir çalışma yürütülmüştür?

2015 yılı itibariyle, yıl yıl açıklanmak üzere, Türkiye’de basın iş koluna bağlı çalışan sayısı nedir?

2015 yılı itibariyle, yıl yıl açıklanmak üzere, Türkiye genelinde basın iş koluna bağlı sendikalı çalışan sayısı kaçtır? Bu sendikalar hangileridir?

Çalışanların sendika hakkının güvence altına alınması için bakanlığınızda hangi çalışmalar yapılmaktadır? (HABER MERKEZİ)


 

Etiketler CHP Çakırözer