CHP’li belediyelerin pandemi yardımı karnesi: 10 milyon kişiye ulaşıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin pandemi döneminde yaptığı yardımları açıkladı. 10 milyon kişiye ayni ve nakdi destek verildiğini belirten Torun, “İktidar belediyelerimize saldıracağına onlara dua etsin” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgını sürecinde gelir kaybı yaşayarak ekonomik anlamda zor günler geçiren milyonlarca kişiye belediyeler destek oldu. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin pandemi döneminde 8 milyon 228 bin kişiye ayni, 1 milyon 587 bin kişiye ise nakdi yardım yaptığını açıkladı. 

Seyit Torun

‘BAĞIŞ KAMPANYALARINI ENGELLEDİLER’

Türkiye’de Covid-19 virüsünün ilk görüldüğü tarih olan 11 Mart 2020'den itibaren CHP’li belediyelerin ellerindeki imkânları zorlayarak salgın sürecinden olumsuz etkilenen kişilere yardım seferberliği başlattığını belirten Torun, “Belediyelerimiz bu insani süreçte bile, siyasi hırslarına yenilen iktidarın engellemelerine maruz kaldı” dedi. CHP’li belediyelerin pandemi döneminde başlattığı bağış kampanyalarında elde edilen 15 milyon 250 bin liraya el konulduğunu söyleyen Torun, “Bazı belediyelerimizin ekmek dağıtımı, maske üretimi hakkında incelemeler başlatıldı. Soruşturmalar açtılar yılmadık, bağış kampanyalarını engellediler, kaynakları kesmeye çalıştılar ama bir yolunu bularak, hizmeti vatandaşa götürdük” ifadelerini kullandı.

‘KAYNAKLAR GRUPLARIN ÇIKARI İÇİN DEĞİL VATANDAŞ İÇİN KULLANILIYOR’

Mart ayı başı itibariyle CHP’li belediyelerin 8 milyon 228 bin kişiye ayni, 1 milyon 587 bin kişiye ise  doğrudan nakdi yardım yaptığını söyleyen Torun, “Sokağa çıkma yasakları sırasında talepler üzerine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine, 34 milyon 500 bin öğün yemek ulaştırıldı. Bunun yanında 75 milyondan fazla maske ve dezenfektan ürünü, ücretsiz olarak halkımıza teslim edildi. Bunların yanı sıra; belediyelere ait iş yerlerinin kiralarında ve ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarında indirimler, ertelemeler uygulandı. İktidar işçilerimize 2 bin 825 liralık asgari ücreti reva görürken, belediyelerimiz en az 3 bin 100 lira vermeye başladı” dedi. 

CHP’li belediyelerin esnafa, yerli üreticiye, öğrenciye destek olduğunu, bunları da kısıtlı kaynaklarını zorlayarak yaptığını ifade eden Torun, “Pek çok alanda, artık milletin halini unutan merkezi yönetimin yapamadığını belediyelerimiz kısıtlı imkanlarla yapıyor. İsrafa son veren belediyelerimiz, milletin parasını çılgın projelerle heba etmeyince kaynak da ortaya çıkıyor. Kaynaklar, belli grupların çıkarları için değil, vatandaşın öncelikli sorunlarını çözmek için kullanılıyor” dedi. 

‘HİZMETE ENGEL OLAMAZSINIZ’

İktidarın, “CHP gelince yardımları kesecek” söylemiyle kara propaganda yaptığını, belediyelerininse yardımları artırarak devam ettirdiğini ifade eden Torun sözlerini şöyle sürdürdü: 
“İktidar artık siyasi hazımsızlık hastalığından kurtulmalı ve bir kamu kurumu olan belediyelerimizin yakasından düşmeli. Belediyelerimize saldıracağına, başarılı hizmetlerinin devamı için onlara dua etmeli. İktidara şunu söylüyoruz: Ne yaparsanız yapın millete hizmete engel olamadınız, olamazsınız. Engelleme girişimlerinden size ekmek çıkmadı, bundan sonra da çıkmayacak. Milletimiz, kendi belediye başkanlarını size yedirmedi, yedirmeyecek. Halktan destek alamayınca, ‘inadına yapacağız’ zorbalığına bel bağlayanlar şunu da bilmelidir: Milletin vicdanı, iktidarın inadını yenecek. Bu iktidarı da kibriyle birlikte inadı batıracak. İlk seçimde milletimizin desteği ile yerelden genele iktidarı kuracağız. Dert yaratmak onlara nasip oldu, derman olmak da bize nasip olacak.”