CHP’li belediyelere talimat: Üniversite tercihinde danışmanlık verilecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, üniversite tercih döneminde öğrencilere danışmanlık verilmesi için belediyelere yazı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın bugün başlayan üniversite tercih döneminde CHP’li belediyelerin adaylara yükseköğretim bölümleri ve üniversiteler hakkında danışmanlık hizmeti vereceğini belirterek açıklama yaptı.

CHP’li Akın, “Belediyelerimiz daha önce olduğu gibi bu yıl da gençlerimize ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti verecek. Üniversite adaylarının hayatlarını şekillendirecek bu önemli süreçte belediyelerimiz uzmanlardan oluşan ekiplerle gençlerimizin yanlarında olacak” diye konuştu.

‘TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERİMİZE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEĞİZ’

CHP’li belediyelere üniversite tercih döneminde gençlere danışmanlık hizmeti sağlanması yönünde yazı gönderen CHP’li Akın, danışmanlık hizmetinin yanı sıra adaylara belediye sınırları içerisinde bulunan yükseköğretim kurumlarının tanımına yönelik programların da yer alacağına işaret etti.

CHP’li Akın, “Üniversite adaylarının hayatlarını şekillendirecek bu önemli süreçte belediyelerimiz uzmanlardan oluşan ekiplerle gençlerimizin yanlarında olacak. Tercih sürecinde belediyelerimiz gençlerimize ücretsiz bir şekilde bulundukları kent ya da ilçede yükseköğretim kurumlarının tanımını yapacak, yükseköğretim bölümleri hakkında bilgi verecek ve adayların aldığı sonuçlara göre danışmanlık hizmeti sağlayacak” ifadelerini kaydetti.