CHP'li Başarır'dan Avukatlar Günü mesajı: Mesleğin itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında mesaj paylaşan CHP'li Ali Mahir Başarır, "Hiç kimsenin bu mesleği itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkenin çok ağır bir ekonomik krizden geçtiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Yaşanan ağır ekonomik krizin en temel sebebi tek adam rejiminin ülkemizde yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmasıdır. Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde adaletten, haktan, hukuktan bahsedilemez. AKP iktidarının bu adalet anlayışı, hukuka olan güveni azaltmış ve ne yazık ki toplumumuzda avukatlık mesleği itibarının zedelenmesine neden olmuştur” dedi.

Avukatlık mesleğinin onurlu bir meslek olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Hiç kimsenin bu mesleği itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceğiz. Yerel seçimlerdeki başarımızı genel seçimlere taşıdığımızda ilk yapacağımız işlerden biri toplumun güvenini kazanan bir adalet sistemini sağlamak olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak avukatlarımızın tüm sorunlarının çözüme kavuşması için her zaman yanlarında olacağız ve bu ülke hukuk devleti olacak” sözlerini ifade etti.

Avukatlık mesleğinin adalet ve hukukun en temel yapı taşlarından biri olduğunu dile getiren CHP’li Başarır, “Her demokratik toplumun en temel dayanağı adalettir. Adil bir yargılamanın dayanağı da savunma hakkıdır. Avukatlık mesleği bu nedenle önemlidir. Hak savunucusu olan avukatlar sayesinde toplumsal barış ve güven sağlanabilir. Hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlayan avukatlar bugün siyasi baskı altında hukukun üstünlüğünü koruma mücadelesi vermektedir” dedi.

CHP’li Başarır sözlerine şöyle son verdi: “Adalete ve hukukun üstünlüğüne olan inancını yitirmemiş, laik, demokratik hukuk devleti anlayışına bağlı ve tüm zorluklar karşısında adaletin tesisi için onuruyla mesleğini yapmaya gayret gösteren tüm avukat meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutlarım.”