CHP'li Başarır, Turgut Altınok'un mal varlığını hesapladı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Turgut Altınok’un mal varlığıyla ilgili yaptığı hesabı, "Altınok’un mal varlığı Koç ailesinin sekizde biri" diye açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır; seçim çalışması için gittiği Bolu’da AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’ kamuoyunda günlerdir tartışılan mal varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başarır; Altınok'un mal varlığına ilişkin yaptığı hesaplamayı şöyle anlattı:

“Turgut Altınok’un 700 tane de Antalya’da dairesi çıktı, dediler. Allah Allah... Buraya gelirken Ankara’daki dairelerini, Antalya’daki dairelerini, şirketlerini, dükkanlarını hesapladım; 1 milyar dolar yapıyor. Sabancı Ailesinin, Koç Ailesinin yaklaşık olarak sekizde biri. Kardeşim sen nereden budun bu parayı? Ben Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum, AKP’yi tarif eden bir adayı başkente koymuş. Koç Ailesi okullar yaptırdı, vergiler verdi, binlerce insan çalıştı, Sabancı Ailesi öyle… Bu Turgut Altınok ne yaptı? Belediye başkanlığı yaptı. Vah ki vah!”

‘O ÜÇ KOYUNA SAHİP ÇIKAMAZ YA’

CHP’li Başarır, önceki gün metro hattı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a seslenmesini de hatırlattı ve şöyle konuştu: “Murat malına sahip çık, diyor. Babasının malı ya! O üç koyuna da sahip çıkamaz ya! Orası İstanbullunun vergileriyle yapıldı Cumhurbaşkanı. Eğer birine, malına sahip çık, diyeceksen, Ankara Cumhuriyet Başsavcısına diyeceksin ki; malına sahip çık, Ankara’yı parsel parsel soymuşlar, Turgut Altınok’u yargıla, diyeceksin.”