CHP'li Başarır: Erdoğan'ın avukatı karara bağlanan davaya sonradan vekaletname verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in, 4 bin 80 lira avukatlık ücreti almak için cumhurbaşkanına hakaret suçundan verilen bir mahkûmiyet kararına sonradan vekalet dilekçesi yazarak dahil olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Avukat Ali Mahir Başarır, cumhurbaşkanına hakaret suçundan verilen bir mahkûmiyet kararında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in vekâletnamesi bulunmadığı halde mahkeme tarafında gerekçeli kararda "katılan vekili" olarak yazıldığını, Özel'in de gerekçeli karar açıklandıktan sonra vekalet pulu ve harcı yatırdığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanına hakaret suçları nedeniyle açılan kamu davalarında mahkûmiyet kararı verilmesi durumunda cumhurbaşkanının avukatı, sanıktan 4 bin 80 liralık avukatlık ücreti alıyor. Açılan kamu davalarında cumhurbaşkanının avukatları, mahkeme kararı açıklanmadan önce vekaletnamelerini mahkemeye sunmazlarsa dosyada avukatlık ücreti çıkmıyor. 

'KARARDAN DÖRT GÜN SONRA VEKALETNAME VERDİ'

Başarır'ın paylaştığı belgelere göre, 22 Aralık günü gerekçeli kararı açıklanan davada mahkeme, sanığa cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verirken hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Bununla birlikte mahkeme, vekaletnamesini sunmamasına rağmen "katılan vekili" sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in ismini yazarak sanık tarafından 4 bin 80 lira avukatlık ücreti verilmesine hükmetti. Davada vekaletnamesi bulunmayan Özel ise gerekçeli karardan 4 gün sonra, 26 Aralık günü vekaletname vermek için pul ve harç yatırdı.

'BU BİR SAHTECİLİKTİR, ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK'

Konuyla ilgili, "Cumhurbaşkanının avukatları dosyaya vekalet koymaksızın ve duruşmaya girmeksizin cumhurbaşkanına hakaret suçlarından dolayı binlerce dosyada vekalet ücreti alıyor" diyen Başarır, "Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel, davada vekâletnamesi olmadığı halde ‘Ben hak etmedim bu parayı, o nedenle almayacağım' diyerek tüm kamuoyundan özür dilemek yerine kurnazlık yaparak karara bağlanmış davaya vekâletname sunmuştur. Sırf 4 bin 80 TL'lik vekâletname ücretini almak için tüm halkımızı, adaleti kandırma yoluna gitmiştir. Bu bir sahteciliktir. Özrü kabahatinden büyüktür" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)