CHP'li Başarır: AYM Başkanı'nı kutluyorum, Erdoğan'ın gözünün içine baka baka konuştu

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın "AYM kararlarının uygulanması zorunluluktur" sözlerini değerlendiren Ali Mahir Başarır, "Tebrik ediyorum, Erdoğan'ın yüzüne, gözünün içine baka baka konuştu" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın konuşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Başarır, şunları söyledi:

"AYM Başkanı, AYM kararlarının tartışılmayacağını, kişisel ihtiraslarla uygulanmamasının sıkıntılı olduğunu bir kez daha tek adamın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzüne, gözünün içine baka baka konuştu. AYM Başkanı'nı kutluyorum çünkü AYM kararları kabul edilmiyorsa, Anayasa bir kenara bırakılıyorsa ve karşısında Anayasa'ya bağlılık yemini eden bir cumhurbaşkanı varsa, bu konuşmayı dinlerken yüzü kızarmıyorsa ben o başkanı tebrik ediyorum. Yargı birbirine kafa tutulacak bir organ değildir. Bugün AYM'de bir tören var. Herkes orada, devlet orada, Cumhurbaşkanı orada ama Yargıtay Balkanı Mehmet Akarca orada değil. Niye değil, çünkü AYM'yi tanımıyor, başkanını tanımıyor, kararını tanımıyor. Buradan Yargıtay üyelerine sesleniyorum, buna izin vermeyin."

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil için Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. Törende AYM Başkanı Zühtü Arslan da konuşma gerçekleştirdi.

Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yan yana gelen Arslan, "AYM'nin verdiği karara, görüş ve yorum farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle uyulmamasının hiçbir anayasal ve yasal zemini, temeli yoktur. Elbette AYM'nin kararlarını ve yorumlarını beğenmeyebilir, katılmayabiliriz ama uygulanması bir anayasal zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)