CHP'li Baltacı: Kastamonu'da AK Partili vekili öven muhtar ve ailesi işe alındı

Kastamonu'da AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen bir muhtar ve aile üyeleri 'her adresten bir kişi başvurabilir' şartına rağmen İl Özel İdaresi'nde işe alındı.

Google Haberlere Abone ol

KASTAMONU - Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin çevre temizliği ve kamusal alt yapının yenilenmesi konularında İŞKUR’la yaptığı Toplum Yararına Proje kapsamında il ve ilçe özel idare müdürlüklerinde 6 Eylül 2021 ile 4 Mart 2022 tarihleri arasında görevlendirmek için istihdam edeceği 600 personel belirlendi. Sekreterlik, mülakat sonucuna göre istihdam edilecek personel listesini ilan etti. Listede AK Partili vekile 'ölümüne yolundayım' diye seslenen paylaşımlar yapan bir muhtar, eşi ve oğlu da yer aldı.

AYNI ADRESTEN SADECE BİR KİŞİ BAŞVURUDA BULUNABİLİR

Sosyal medyada AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik için paylaştığı “yolun yolumuzdur”, “ölümüne yolundayım” mesajlarıyla dikkat çeken Gelinören Köyü muhtarı Erdal Külcü’nün hem kendisinin, hem eşi Nazmiye Külcü’nün, hem de oğlu Serkan Külcü’nün işe alındığı ortaya çıktı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisinin söz konusu işe başvuru yapabileceğine dair şart olmasına rağmen Külcü’nün kendilerini farklı adreslerde göstererek işe girdikleri iddia edildi. Olayı gündeme getiren CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, duruma tepki gösterdi.

Erdal Külcü'nün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım.

MUHTAR, EŞİ VE OĞLU MÜLAKATI KAZANDI

Milletvekili Baltacı, “Bizler Bozkurt’ta, Küre’de, Çatalzeytin’de İnebolu’da sel felaketi nedeniyle verdiğimiz can kayıplarına üzülürken, AKP acı dinlememiş yandaş kayırmaya devam etmiş. AKP milletvekiline övgüler dizen bir muhtar, aile boyu iş sahibi yapılarak mükâfatlandırılmış. Tek derdi yaklaşan kış mevsimi, başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesi evine ekmek götürmek, çocuğunu okula gönderirken cebine 3-5 kuruş harçlık koyabilmek olan vatandaşlarımız bir umutla iş sahibi olmayı beklerken, bir aileden üç kişi aynı anda maaşa bağlanmış. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisinin bu işe başvuru yapabileceği açıkça belirtilmişken Muhtar Erdal Külcü’nün hem kendisi, hem eşi, hem de oğlu nasıl olmuş da işe girmiş? Muhtar Külcü’nün hem kendini, hem eşini, hem de oğlunu farklı adreslerde göstererek söz konusu şartı tutturduğunu tespit ettik” dedi.

‘KUL KÖLEYSEN MAAŞ VAR’

Baltacı, “AKP’nin ülkemizi getirdiği nokta işte budur. AKP’yi översen, AKP milletvekilinin kulu kölesiysen iş var, aş var, ekmek var. O da 5 ay 26 gün var. Recep Tayyip Erdoğan’ın damadıysan, oğluysan kızıysan, oğlunun kızının arkadaşıysan, 3-5 yerden maaşın var. Bir bakanın eşi, dostuysan çalışmadan, işe gitmeden alacağın ballı maaş var. Metin Çelik’in kulu kölesiysen iş var. Hem de sana, eşine ve oğluna var. Bu vicdansızlığa izin veren, garip gurebanın hakkını gasp edilmesine göz yumanlar elbet bir gün hesap verecek” dedi. (DUVAR)