CHP'li Antmen: Mersin Limanı'ndaki kameralar şirketin, 15 dakikada her şey olabilir

Mersin Limanı'nda yakalanan kokain ve limanın kör noktası olduğu iddialarıyla ilgili konuşan CHP'li Alpay Antmen "Kameralar devletin değil, limanın. Oysa devletin olması lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Türkiye'de ele geçirilen kokain miktarının arttığını hatırlatarak, CHP'li Alpay Antmen ile Mahir Polat'ın konuyla ilgili çalışmasını yeniden gündeme taşıdı. Milletvekillerinin "Muz yüklü konteynerler, limanda kameraların görmediği kör noktalara çekiliyor" tespitini aktaran Toker, Antmen'le yaptığı görüşmeye dair detayları yazdı.

Sözcü'deki köşe yazısında, Mersin Limanı Genel Müdürü Johan Van Daele'nin “Kör nokta yok” açıklamasını Antmen'e hatırlattığını ve “559 kamera ile 7/24 izlendiği belirtiliyor, yorumunuz nedir?” sorusunu yönelttiğini belirten Toker şu yanıtı aldığını aktardı:

“Kameralar devletin değil, limanın. Oysa devletin olması lazım. Şimdi bu kameraların hangilerinin ne zaman çalışıp hangilerinin bozulduğunu bilmiyoruz. 15 dakikalık bir elektrik kesintisi yeter. Kamera arıza yaptı, oraya gidip tamir edin deyinceye kadar her şey olup bitebilir.”

Toker yazısına şöyle devam etti:

Antmen, savcılığın kendileri için “Bu bilgileri nereden alıyorlar” diye bazı kişilere sorduğunu öğrendiklerini de paylaştı.

“Ben milletin vekiliyim, avukatım, baro başkanlığı yaptım. Mahir (Polat) Bey, gümrük müşavirliğinden geliyor. Elbette bilgiler edineceğiz. Bu bizim görevimiz. Savcılığın soruşturmayı yürütmesini bekliyoruz. Gümrük, kaçakçılık çok iyi çalışıyor ama sonrası ne olacak, kime gidecek, kime dağılacak, finansör kimdi gibi soruların cevabının bulunması lazım. Soruların cevabını, Emniyet'in araştırması gerekiyor. Ama soruların cevabını, Emniyet'in araştırması gerekiyor. Ama soruşturmanın KOM'dan alındığı iddia ediliyor.”

YAZININ TAMAMI