CHP’li Akın: Kalıcı saat uygulamasına son verin

CHP'li Ahmet Akın, kalıcı yaz saati uygulamasını işkenceye dönüştüğünü belirterek, "Hemen son verilmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, altıncı yılına giren kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Son 6 yıldır, yaz saati uygulaması adeta işkenceye dönüştü" diyen Akın, "Ortada olmayan bir rapora, bilimsel olduğu iddia edilen verilere ve sözde tasarrufa dayandırılan bu garip uygulamaya hemen son verilmeli” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2016 yılında yaz-kış saat uygulaması konusunun bilimsel olarak incelenmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir çalışma başlatmış, İTÜ'nün hazırladığı belirtilen rapor kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

‘ARTIK BU UYGULAMAYA SON VERİLMELİ’

Ahmet Akın, “Defalarca sorduk. ‘Rapor nerede? Kamuoyuna neden açıklamıyorsunuz?' diye. Sorularımıza ‘internetten arayın' diye yanıt veriliyor. Bu kadar ciddiyetsiz bir yönetim anlayışı ile enerji politikaları üretilemez. Son 6 yıldır eziyete dönüşen vatandaşların şiddetle karşı çıktığı bu uygulamaya bu yıl artık son verilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

‘İLK 90 GÜNDE UYGULAMAYA SON VERİLECEK’

“Berat Albayrak'ın mirası karanlık günler başlıyor” diyen Akın, “İktidarımızın ilk 90 günlük yol haritasında yapacağımız çok nettir: Kalıcı yaz saati uygulamasına son verilecek, bilimin ve uzmanların ışığında Türkiye'nin koşullarına uygun uygulamaya geçilecek. Son 6 yıldır, yaz saati uygulaması adeta işkenceye dönüştü. Vatandaşlar karanlığa uyanıyor, karanlıkta işlerine gidiyor ve yine hava karardığında evlerine dönüyor. Çocuklar karanlıkta okula gidip geliyor. Ekim ayıyla birlikte aileler için endişeli günler başlıyor. Ortada olmayan bir rapora, bilimsel olduğu iddia edilen verilere ve sözde tasarrufa dayandırılan bu garip uygulamaya hemen son verilmeli” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)