CHP’li Akın: Bir yılda yüzde 146 zamlanan mutfak tüpünden özel tüketim vergisi kaldırılsın

CHP’li Ahmet Akın, mutfak tüpünün son bir yılda yüzde 146 zamlandığını ifade ederek, tüpten özel tüketim vergisinin (ÖTV) kaldırılmasını önerdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, son dönemde akaryakıt ürünlerine gelen fahiş zamların aynı zamanda mutfak tüpü fiyatını da artırdığını kaydederek, mutfak tüpünden özel tüketim vergisinin (ÖTV) kaldırılmasını önerdi.

Yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti’nin ekonomik politikasını eleştiren ve gelen zamlara dikkat çeken Akın,

“Elektrik faturaları vatandaşları perişan ederken, son dönemde akaryakıt ürünlerine gelen zamların en büyük nedeni milli paramız Türk Lirası’ndaki değer kaybından kaynaklanıyor. Akaryakıt ürünlerine gelen zam aynı zamanda pek çok vatandaşımızın mutfağında kullandığı tüp fiyatlarını da rekor düzeyde artmasına neden oldu” ifadelerine yer verdi.

'TÜPE BİR YILDA YÜZDE 146 ORANINDA ZAM GELDİ'

Türkiye’de özellikle kırsal bölgelerde daha yoğun kullanılan mutfak tüpüne gelen zamların vatandaşı mağdur ettiğine işaret eden CHP’li Akın,

“Bir yıl önce 122 liraya satılan 12 kilogramlık mutfak tüpünün bugün fiyatı 300 lirayı aştı! Başka bir deyişle mutfak tüpü son bir yılda yüzde 146 oranında zamlandı. Bu fahiş zammı dar gelirli vatandaşlarımız nasıl kaldırsın?” değerlendirmesinde bulundu.

TÜPTEKİ KDV DÜŞÜRÜLMELİ

CHP’li Akın, temel bir ihtiyaç olmasına karşın ev tipi mutfak tüpünden özel tüketim vergisi (ÖTV) ile yüzde 18 oranında katma değer vergisi (KDV) alındığını kaydederek, şöyle konuştu:

“Bugün 301 liraya satılan 12 kilogramlık ev tipi mutfak tüpünden yaklaşık 21,5 lira ÖTV, yaklaşık 46 lira da KDV alınıyor. İktidar mutfak tüpünün kullanılmasını özel tüketim sayıyor. Fahiş fiyatları vatandaş lehine düşürmek için mutfak tüpünden alınan ÖTV kaldırılmalı, KDV oranı da düşürülmeli. KDV yüzde 1’e düşürülür; ÖTV de kaldırılırsa mutfak tüpünün fiyatı 234 liraya düşüyor.” (DUVAR)

Etiketler tüp gaz chp