CHP’li Adıgüzel: Ordu’da işaretsiz ağaçları kesiyorlar

CHP’li Adıgüzel Ordu’nun Korgan ilçesindeki ağaçların OİM himayesinde kontrolsüz kesildiğini söyleyerek "Geçmişte devlet ormanı, ağacı korurdu; şimdi vatandaş devletten korumaya çalışıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – CHP’li Adıgüzel, Orman İşletme Müdürlüğü (OİM) bilgisi ve desteği dahilinde yapılan ağaç kesimine tepki gösterdi.

Ordu'nun Korgan ilçesinin Karakoyunlu Mahallesi'nde ormandaki işareti, damgası olmayan ağaçların kesildiğini söyleyen CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Geçmişte devlet ormanı, ağacı korurdu, şimdi vatandaş devletten korumaya çalışıyor" diye konuştu.

‘MEVZUATA AYKIRI İŞ YAPILIYOR’

Köylülerin de bu duruma isyan ettiğini sözlerine ekleyen Adıgüzel şöyle konuştu: “Burada olağanüstü işler var. Burada işaretli ağaçlardan daha büyük ağaçların kesildiğini görüyoruz. İşareti olmayan, damgası olmayan ağaçlar kesilmiş; bu şekilde kesilen ağaçlara sonradan boyayla işaret yapılıyor, işaretliymiş de kesmişler gibi. Sonradan sahtekarlık da yapıyorlar. Buradaki birçok ağacın işareti yok. Yani damgasız ağaçları da kesiyorlar. Bu tamamen mevzuata aykırı bir durum. OİM ile iş birliği halinde bunu yapıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağız. Yetkilileri de buradan uyarıyorum. Mevzuata aykırı iş yapan; on yıllarda, elli yıllarda, yüz yıllarda yetişen bu ormanı katleden herkes eninde sonunda bunun hesabını verecek, bu böyle biline." (ANKA)