CHP’den yerel yönetim atağı: 'Proje uzmanları' yetiştirecek

CHP, iktidarın anahtarı olarak gördüğü yerel yönetimlerin proje geliştirme kabiliyetini artırmak, ulusal ve uluslararası hibe programlarına başvuru süreçlerini etkili yönetmek amacıyla belediyelerdeki personele 'proje uzmanlığı' eğitimi verecek. “Ucuz polemiklere, çılgın projelere ayıracak vaktimiz yok” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İçinde bulunduğumuz bu tarihi süreçte başarılı olmak bizim için zorunluluktur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 11 büyükşehir belediyesini kazandığı 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir buçuk yıl geçti. Yerel seçimlerde kazandığı başarıyı 2023 yılında yapılması beklenen genel seçimlerde iktidara taşımayı amaçlayan CHP, bu süreçte yerel yönetimlerin performansını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

CHP YEREL YÖNETİMLERİN HİZMET KAPASİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Daha önce CHP Genel Merkezi’yle yerel yönetimler arasındaki iş birliğini artırmak için Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde çalışma grubu oluşturan CHP, bu kapsamda belediyelerin proje geliştirme kabiliyetini artırmak, ulusal ve uluslararası hibe programlarına başvuru sürecini etkili yönetmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

CHP’DEN 12 HAFTALIK PROJE UZMANLIĞI EĞİTİMİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinasyonunda başlatılan çalışma kapsamında belediye personeline, “proje uzmanlığı” eğitimi verilecek. 12 hafta sürecek eğitim çalışmaları kapsamında belediye personeline, alanında uzman isimler tarafından hem teorik hem de pratik eğitim imkânı sunulacak. Her belediyeden bir personelin kabul edileceği eğitim projesini başarıyla tamamlayan personele ise sertifika verilecek. 12 modülden oluşacak eğitimler kapsamında, “çağrı analizi ve rehber okuma”, “sorun analizi ve stratejik yaklaşım”, “hedef kitle ve paydaş analizi”, “planlama” ve “bütçeleme” gibi konu başlıklarında eğitim verilecek. Projeye ilişkin duyuru yazısı Torun’un imzasıyla tüm belediye başkanlıklarına gönderildi.

Seyit Torun

SEYİT TORUN: BAŞARILI OLMAK BİZİM İÇİN BİR ZORUNLULUK

CHP’li belediyelerin faaliyetlerini ve hizmet kapasitesini artırmak amacıyla başlattıkları çalışmayla ilgili Torun, “Belediyelerimizin başarılı faaliyetlerini ve hizmet kapasitesini artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde her alanda uzman personel yetiştirmenin öneminin farkında olarak eğitim projemizi de hayata geçiriyoruz. Eğitim programı olan 3 ayın sonunda belediyelerimizde yetişen proje uzmanı arkadaşlarımız, sadece kendi belediyelerine değil, diğer belediyelerimize de destek olacak. Son yerel seçimlerde milletimizin bize duyduğu güvenin gereği olarak, içinde bulunduğumuz bu tarihi süreçte başarılı olmak bizim için zorunluluktur” dedi.

'ÇILGIN PROJELERLE HALKI KANDIRMIYORUZ, SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ'

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 11 büyükşehirde yönetime gelen CHP’li belediyelerin vatandaşı kandıran çılgın projelere değil, yoksulluğa mahkum edilen yurttaşların yereldeki sorunlarına zaman ayırdığını ifade eden Torun, şöyle konuştu:

“Tüm belediye başkanlarımız, yerel seçimlerin ardından geçen sürede karşılarına çıkan her sorunu, halkla birlikte, dayanışmayla aşmıştır, aşmaya da devam etmektedir. Bizim siyasette ucuz polemiklere, vatandaşı kandıran çılgın projelere ayıracak vaktimiz yoktur. Yoksulluğa mahkûm edilen milletimizin yereldeki sorunlarını önceleyerek, birer birer çözüyoruz, çözmeye de devam edeceğiz.”