CHP’den teklif: Yurt dışında yaşayanlar kendi vekilini seçebilsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendi milletvekilini seçmelerinin önünü açan kanun teklifi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yurt dışını ayrı bir seçim çevresi olarak düzenleyen kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklife göre yurt dışı seçim çevresi için 15 milletvekili ayrılacak ve yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kendi temsilcilerini TBMM’ye gönderebilecek.

‘SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİNE DERTLERİNİ DOĞRUDAN ANLATABİLECEKLER’ 

Tezcan’ın Meclis’e verdiği Yurt Dışı Seçim Çevresi Kanun Teklifi, ikisi yürürlük maddesi olmak üzere 9 maddeden oluşuyor. 
Kanun teklifi, yurt dışında yaşayan yaklaşık beş milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçme ve seçilme hakları ile ilgili önemli değişiklikler getiriyor.

Tezcan, kanun teklifinin gerekçelerinde, seçilen milletvekillerinin seçim çevresi yurt dışı olacağı için, yurt dışında yaşayan seçmenlerin kendi seçim çevrelerinin sorunlarını daha yakından takip edebileceklerini, seçilen milletvekillerine dertlerini doğrudan anlatabileceklerini, onlardan talepte bulunabileceklerini ve hesap sorabileceklerini vurguladı. (DUVAR)
 

Etiketler CHP yurtdışı