CHP’den Soylu’ya: Gerçekleri konuşmak istiyorsan hodri meydan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li belediyelere yönelik eleştirilerine tepki gösterdi, "Sen daha çadır dağıtamayıp ne yüzle konuşuyorsun?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Maraş merkezli iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ve yardım kampanyalarına dönük tartışmalar sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Eksiklik bulmaya çalışanlara söylemek istiyorum, onların belediyeleri de AFAD'ın emri altındadır bir afet zamanında. Kaç saatte gelmişler? Kaç saatte? Lütfen kimse vicdansız hareket etmesin” sözlerine CHP’den yanıt geldi.

'BECERİKSİZLİĞİNİZİN FATURASINI BİZE ÇIKARMAYIN'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Gerçekleri konuşmak istiyorsan hodri meydan” diyerek şunları söyledi:

“Aklını başına al Fotoroman Süleyman. Belediyelerimizin arama-kurtarma ekipleri ilk gün bölgeye ulaştı. Onları havalimanlarında bekleten, 'her şeyi ben yapacağım' diye aletlerine el koyan, çalışmalarını geciktiren siz değil misiniz? Sen daha çadır dağıtamayıp ne yüzle konuşuyorsun? Artık bu kadar arsızlık olmaz. Yardım tırlarına 'ben dağıtacağım' diye el koyan, kargo uçaklarına makam araçları yükleten siz değil misiniz? Beceriksizliğinizin faturasını bize çıkaracak kadar acizleşmeyin. Bu millete yalan söylemeyin. Gerçekleri konuşmak istiyorsan hodri meydan. AFAD’dan önce pek çok bölgeye belediyelerimiz ulaştı. Binlerce vatandaşı belediyelerimiz enkazdan çıkardı. Bölgeye her türlü yardım yapıldı. Teşekkür edeceğiniz yerde iftira atıyorsunuz. Bari personelin alın terine saygısızlık etmeyin.” (DUVAR)