CHP’den Oktay’a: Tahinli profiterolün parasını kim ödedi?

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Beştepe'de AK Partililere verilen yemeğin bütçesinin nereden karşılandığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda 21 Mart'ta AK Partili eski Milletvekilleri ile il başkanlarına “vefa yemeği” verdi. Beştepe’de eski AK Partililer için yemek organize edilmesi tepkileri beraberinde getirirken, “Anadolu aşı, Antep usulü kuru dolma, kereviz salata, talaş böreği, kuzu incik kızartması, mevsim sebzeleri ile bademli basmati pilav, tahinli profiterol, çay ve kahve”den oluşan bir menünün ikram edildiği ortaya çıktı.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaraoğlu, AK Parti’nin toplantısının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılmasının nedenini ve burada yenilen yemeklerin parasını kimin ödediğini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

'HARCAMALARIN CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİNDEN YAPILMASI YASAL MI?'

Beştepe’de düzenlenen yemeğe katılanların sayısının ve bu yemekli toplantı için yapılan harcamaların hangi bütçeden karşılandığının açıklanmasını isteyen Bekaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorular yer aldı:

- Yazılı, sözlü ve görsel medyada yer alan söz konusu haber doğru mudur?
- Sadece AK Partili eski il başkanları ve milletvekillerinin katıldığı toplantının Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilmesinin nedeni nedir?
- Bu vefa yemeğine kaç kişi katılmıştır?
- Söz konusu yemekli toplantının maliyeti ne kadardır?
- Bu yemekli toplantının bedeli nasıl karşılanmıştır? Söz konusu yemekli toplantı için yapılan harcamalar Cumhurbaşkanlığı bütçesinden mi ödenmiştir?
- Söz konusu yemek için yapılan harcamaların Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanması yasal mıdır?
- Partili Cumhurbaşkanı'nın AK Partili eski il başkanları ve milletvekillerinin katıldığı bu konseptteki bir yemeği Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesi’nde vermesi siyasi etiğe uygun mudur? (DUVAR)