CHP'den İrfan Fidan tepkisi: Reform vaatleri yalanlandı

CHP'li Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ı atamasına “Hukuk, yargı, ekonomik-demokratik reform vaatleri yalanlandı” diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ı atamasına "Yargıya güven sıfırlandı” tepkisini gösterdi. 

Erdoğan Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi: 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’ne gece yarısı yaptığı atamayla, hukuk, yargı, ekonomik-demokratik reform vaatleri yalanlandı. Yargıtay Başkanının bile yüzde 30’a düştüğünü söylediği yargıya güven sıfırlandı! Yine de yılmak yok; Hak, hukuk, adalet!" 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Yargıtay'a atandıktan sonra hiçbir dosyaya bakmadan AYM üyeliği için aday gösterilmişti. Yargıtay üyelerinden 107 oy alan İrfan Fidan dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanmıştı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu da 22 Aralık'ta yaptığı açıklamada İrfan Fidan'ın AYM üyeliğine aday gösterilmesine şöyle tepki göstermişti: 

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı şimdi Yargıtay üyesi İrfan Fidan, atandı daha İstanbul'dan gelip ayağının tozunu silmedi efendim ben AYM üyesiyim dedi. 107 üyenin oyunu aldı. Arkasında kirli ilişkiler var ama geliyor 107 üyenin oyunu alıyor. Neden? Saraydan alınan talimatla. Daha dün geldin. AYM üyeliği yapacak birikime sahip oldun mu? Daha koltuğun ısınmadan talimat verildi ve 107 üye vicdanlarını kiralayarak, iradelerini satarak oy verdi. Tam bir utanç tablosu! Biri de çıkıp burada bir yanlışlık var demiyor. Yine bize düştü. Öyle bir tezgâh kurdular ki! Normalde 21 Aralık’ta yapılması gereken seçimleri ertelediler Korona sebebiyle. Adalet dağıtması gereken, adil olması gereken bir kurumun adaletsizliğin altına imza atması kadar acı bir şey var mıdır! Kendi hakkına ve hukukuna sahip çıkmaktan aciz olan bir mahkeme. Bir kişiyi AYM’ye bir kişinin talimatıyla göndermek için eğilip bükülen bir mahkeme tablosunu siz dünyaya sergileyemezsiniz, hakkınız yok. Ama yaptılar. Orada bir sürü insan bekliyor, yıllarını vermişler Yargıtay'a. Siz hâkim değilsiniz, irade sahibi değilsiniz, 107 kişiye söylüyorum. Bir kişinin kulu ve kölesi olup o bir kişinin verdiği talimatla oy kullanıyorsunuz. Nasıl FETÖ'nün 140 hâkimine militan dediysem siz de şimdi sarayın militanısınız. Cübbelerinde düğme yok bunların kimse önünde eğilmesinler diye. Erdoğan'ın önünde iki kat oluyorlar. Bu mudur sizin hâkimliğiniz! Şimdi oraya bir bilgi hırsızını getiriyorlar. Bir soruşturma dosyasında iddianame hazırlanıyor. Bir bilim insanının kitabının olduğu gibi beraber iddianameye geçiriyor. Ama kaynağı belirtmiyor. Bunun Yargıtay üyesi olması balı başına bir olay. Bilgi hırsızından Anayasa Mahkemesi üyesi mi olur! Bilgi hırsızlığı yapıyor. Hırsızın AYM üyeliğinde ne işi var? Emin olun ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bu adam AYM üyelerine nasıl bakacak? Hırsızlık yapmak bu ülkede yükselmenin temel göstergesiyse vay halimize!" (HABER MERKEZİ)