CHP'den İnce yorumu: Cumhur İttifakı ağzıyla konuşuyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Muharrem İnce'nin istifasını duyururken yaptığı eleştirilere “CHP, asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin; CHP’yi, Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz" cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken Genel Merkez’de basın toplantısı düzenledi.

Öztrak’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

ERDOĞAN KAYYUM REKTÖRE YER ALTI DÜNYASINDAN DESTEK TOPLUYOR: Atalarımız, ‘istendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme’ diye öğütlemiş. Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan siyasi kayyumu; öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri istemiyor, üniversite emekçileri istemiyor, toplumun vicdanı istemiyor, milletimizin kahir ekseriyeti, AK Parti ve MHP seçmenleri de dâhil, ‘üniversitelere siyasi kayyumlar atanmasın’ diyor. Kayyum kendisine yardımcı bulamıyor. Öğretim görevlileri, bu kayyumla çalışmak istemiyor. Demek ki bir yerde yanlış var. Ama Erdoğan yanlıştan dönmek yerine yeni yanlışlara imza atıyor. İstenmeyen siyasi kayyuma ‘yönetim kurulu’ ve ‘senato’ oluşturmak için Boğaziçi Üniversitesi’ne gecekondu fakülteler kuruyor. Öğrencilerin, öğretim üyelerinin, milletin vicdanının kabul etmediği kayyum için, huruç harekatına girişiyor. Suç örgütü liderlerinden ‘referans mektubu’ alıyor. Kayyuma yer altı dünyasından destek topluyor. Hal böyle olunca, insan ister istemez düşünmeden edemiyor; yoksa Boğaziçi’nde de bir kupon arazi işi mi var’ diye.

SAYIN AYŞE BUĞRA'YI CİNSİYETİ ÜZERİNDEN HEDEF GÖSTERİYOR: Devlet krizi en çirkin yüzünü gösteriyor. Erdoğan, ateşi sürekli harlıyor. Cuma namazı çıkışında, kin ve nefret dolu sözlerle, toplumun sinir uçlarıyla oynamaktan, yeni fay hatları açmaktan da geri durmuyor. Kadına ve insana bakışındaki sorun, nefret olarak diline dökülüyor. Erdoğan’ın kurduğu şu cümleye bir bakar mısınız? ‘Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır.’ Ben tekrarlarken sıkılıyorum. Bunlar, cumhurun başı olduğunu söyleyen, herkesi kucaklaması gereken bir makamda oturan birine, yakışan cümleler mi? Sayın Ayşe Buğra, bu ülkenin yetiştirdiği çok önemli iktisatçılardandır. Başarıları dünya çapındadır. Ama kadını, sadece bir eşe ve anneye indiren bu zihniyet, Sayın Ayşe Buğra’nın yaptıklarını ve başarılarını da elbette anlayamaz. Osman Kavala, Erdoğan’ın şahsi garezi nedeniyle şu anda hapiste… Mahkemeler Kavala’yı içeride tutmak için; suç üzerine suç uyduruyorlar.  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını uygulamıyorlar. Ve şimdi Erdoğan eziyet ettiği bu kişinin eşini de Sayın Ayşe Buğra’yı da cinsiyeti üzerinden hedef gösteriyor. Biz bu ayıplı dili kınıyoruz. Erdoğan’ın bu nefret dilini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

SOROS’CU ARIYORSA SARAYININ ALTIN VARAKLI AYNALARINA BAKACAK: Tabi şunu da soruyoruz; memlekette Sorosçuluk suç mu? O zaman bu resim neyin nesi? Yer: Davos… Masanın bir tarafında Soros, diğer tarafında Erdoğan. Yüzlerden mutluluk akıyor. Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan, tek parti lideri Erdoğan’dır. Davos toplantılarında Soros’a dönüp; ‘Türkiye’nin açık toplumu biziz. Bizi destekleyin’ diyen de Erdoğan’dır. Erdoğan bir Sorosçu arıyorsa, sarayının altın varaklı aynalarına bakacak. İktidara gelmek için Soros’tan medet uman Erdoğan, şimdi çıkmış insanları Sorosçu olmakla itham ediyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Kişi herkesi nasıl bilirmiş? Kendisi gibi bilirmiş. Erdoğan’ın yaptığı, millete karşı ayıptır. Hatalı olduğunu kabullenmek bir erdemdir. Hatadan dönmek de bir erdemdir. Hatadan dönmenin yollarından biri de istifa müessesidir.

İSTİFA YÜREK İŞİDİR, ÖZSAYGISI OLMAYANLAR İSTİFA EDEMEZ: Biz bu müesseseyi Boğaziçi’ne atanan kayyuma hatırlatınca, Erdoğan sinirlenmiş. ‘Yürekleri yetse, Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler’ demiş. Sayın Erdoğan, istifanızı istemek için, yüreğe gerek yok. Bunu istemek, en tabi vatandaşlık hakkımızdır. Daha önce istifanızı defalarca istedik.  Ama kulağınızın üstüne yattınız.  Elbette herkes istifa edemez. Makam ve mevkii; zenginleşme ve ikbal kapısı görenler istifa edemez. Gücünü makam ve mevkiden alanlar istifa edemez. Birilerinin himmetiyle bir yerlere gelenler istifa edemez. Özsaygısı ve özgüveni olmayanlar istifa edemez. İstifa etmek için yüreğe ihtiyaç vardır. İstifa etmek için özgüvene ihtiyaç vardır. İstifa etmek için öz saygıya ihtiyaç vardır. İstifa, önemli bir müessesedir. Yürek işidir. Yakın zamanda Hollanda’da hükümet istifa etti. Neden? Vergi İdaresi, hukuka aykırı şekilde vatandaşlarını incelediği için. Hükümet, hatanın sorumluluğunu aldı ve istifa etti. Yine İsveç Ulaştırma Bakanı, evinde sigortasız dadı çalıştırdı diye istifa etti. Sadece Avrupa’da mı? Uzakdoğu’da da istifa müessesi var. Japonya’da Adalet Bakanı, milletvekillerine doğru dürüst cevap vermediği, işini hafife aldığı için istifa etti.  Üstün sorumluluk duygusuyla, yaşamına kıyan kamu görevlilerini söylemiyorum bile. 6 yıl önce İzmit Körfezi’nde, asma köprüde kopan halat için ‘sorumlusu benim’ diyerek, yaşamına son veren Japon mühendisi unutmadık. Başarı iyi yönetimle sağlanır. Kamu görevinde başarının sırrı ise liyakattir. İşi layıkıyla yapamayan, sorumluluğunu yerine getiremeyen ya da bulunduğu görevde istenmeyen o makamı fuzuli yere işgal etmez.    

GURURLARI VARSA O KOLTUKTA BİR DAKİKA DURMAZLAR: Son bir yılda portakalın fiyatı yüzde 67, yumurtanın fiyatı yüzde 67, mercimeğin fiyatı yüzde 59, ayçiçeği yağının fiyatı yüzde 54, pırasanın fiyatı yüzde 53, mısırözü yağının fiyatı yüzde 53 artmışken, mutfaklar yangın yerine dönmüşken, tencereler boşalmışken, yandaş gazetelerde ‘markette nasıl az para harcanır’ diye manşet attıran, devletin televizyonuna ‘çöpten nasıl yemek ayıklanır’ diye program yaptıran, devletin ajansına kendi esnafımızın değil, Japon esnafının dertlerini haber yaptıranlar,  yürekleri, yüzleri, gururları varsa, o koltukta bir dakika oturmaz, istifa eder.

Öztrak, basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. 

BU İŞLER HASETLİKLE OLMAZ: CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim belediyelerimiz daha ucuza borçlanıyor” ifadelerine Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndan kınama gelmesi üzerine Öztrak, “Açıkçası bu açıklamayı çok yadırgadım. Bu açıklama büyük devlet krizinin en güzel göstergelerinden biridir. Yeni atanan bakanın, Sayın Elvan’ın, devlet adabının ne olduğunu bildiğini düşünüyorum. Ana muhalefet lideriyle polemiğe girmek devletin hangi geleneğinde var? Bir diyeceğin varsa, açıklamanın altına kendi ismini koyarsın, müessese kınatmak ne oluyor. Damat, ‘at izi it izine karıştı’ derken çok da haksız değilmiş. Belediyeyi üstü kapalı tehdit mi ediyorsunuz? Biz CHP olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmemek için bu mücadeleyi yapıyoruz. Asıl yatırım düşmanlığı, tehdit etmektir hem de devletin bakanlığını kullanarak. Bu bakan Genel Başkanı’mıza laf yetiştireceğine, şunun hesabını vermesi lazım. Bugün İngiltere, ABD komik rakamla borçlanırken Türkiye Hazinesi tefeci faiziyle neden borçlanıyor? Millete bunun hesabını verin. 128 milyar dolar rezervi erittiğiniz için. Bakın. Bu işler hasetlikle olmaz. Metro temelleri atılıyor, altyapı yatırımları tamamlanıyor, CHP’li belediyelerin çalışanları aldıkları ücret karşısında çok çok seviniyorlar. Bunlar bizim ülkeyi ne kadar iyi yöneteceğimizin de en iyi göstergesidir. CHP iktidara geldiğinde yatırımlar devam edecek ama tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmeden” diye yanıtladı.

VALİLERİN YAPTIĞI AÇIKCASI MASKARALIK: AK Parti’nin başlattığı kampanyaya valilerin de destek vermesi konusunda ise Öztrak, “Açıkçası maskaralık. Vali, devlet memuru. Devlet memurunun AK Parti’nin eş il başkanı gibi davranması kabul edilemez, davranırsa devlet memuru olamaz. İstifa edersin, siyaset yaparsın. Kendine AK Parti’ye karşı mesul hissedenler, katlanır” dedi.

O İLLERDEKİ VAKA ARTIŞLARININ VEBALİ ERDOĞAN'IN BOYNUNADIR: CHP'li Öztrak, Sağlık Bakanı'nın korona virüsü pandemisi nedeniyle, kapalı toplantılardan uzak durulması yönündeki uyarılarına rağmen AK Parti il kongrelerinin sürmesi ve Edirne'deki AK Parti İl Kongresine katılan 47 kişide korona virüsü çıkmasıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Memlekette salgın var diye lokantalar kapalı. Kafeler, kahvehaneler kapalı. Esnaf kan ağlıyor. Barolar genel kurullarını yapamıyorlar. Ama sosyal mesafeye uymadan şarkılı, türkülü toplantı yapılan tek organizasyon AK Parti il kongreleri. Vatandaşa yasak olan her şey AK Parti’ye serbest. Erdoğan, sosyal mesafe kurallarına uymadan salonları dolduran partililere teşekkür etmeyi ihmal etmiyor. Ama Sağlık Bakanı ‘Kalabalık toplantılar yapmayın’ diyor. Vaka sayıları kritik seviyelerin üzerinde seyrediyor. Aşı yok. Daha önce de söyledim, bu kongrelerden sonra o illerdeki vaka artışı sayılarının artışının vebali Erdoğan’ın boynunadır. Burada büyük bir özgüvenle tekrarlıyorum; Erdoğan bu sorumsuzluğun vebalini üstlenmeli ve istifa etmelidir."

YAVRULARIMIZA EZİYET EDİYORLAR: Boğaziçi Üniversitesi protestolarında öğrencilerin tutuklanması hakkında Öztrak, “Ortada hiçbir hukuki gerekçe yok. Bir kere ne cumhurbaşkanına hakaret ne halkı kin ve nefret var. Hadi diyelim var. Bu suçların yatarı yok. İktidar, korkuları nedeniyle gencecik yavrularımıza eziyet ediyor. Korkuyla hükümet olunmaz” dedi.

ARKADAŞIMIZIN GASP EDİLEN İRADESİ SAĞLANMALIDIR: Mahkemenin Enis Berberoğlu kararı için Öztrak, “14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Tabi AYM’nin ikinci uyarısından sonra. Mahkeme kararının bir an önce Adalet Bakanlığı’na gelmesi, Bakanlığı’n da TBMM’ye göndermesi, TBMM Başkanı’nı da bu kararı okutarak arkadaşımızın gasp edilen iradesini sağlamalıdır” dedi.

AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA SANIRMIŞ: Erdoğan’ın "CHP’nin parçalanması" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine de Öztrak, “Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. CHP, asırlık çınardır” dedi.

İNCE'NİN İFADELERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ: CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Muharrem İnce'nin CHP’den istifa edeceğini duyururken "CHP tabela partisidir”, “Atatürk’ün kurduğu CHP, kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır”, “ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum” ifadelerini kullanmasını eleştirdi. Öztrak, “CHP, asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin; CHP’yi, Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz. CHP, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP, 1919’da neredeyse, 1923’te neredeyse, bugün de oradadır. Bu açıklamayı yapan Sayın İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018’de neredeyse, CHP 2020’de de aynı yerdedir. Nokta” diye konuştu.

“İstifa ulaştı mı” sorusuna Öztrak, “İstifa e-devletten yapıldığı zaman ulaşır. Özel, ulaştı mı ulaşmadı mı sormadım. Zaten istifada sözlü beyan esastır” dedi. (HABER MERKEZİ) 

 

 

*****




ÖZTRAK: BU MEMLEKETTE SOROS İLE AYNI YEMEK MASASINA OTURAN TEK PARTİ LİDERİ ERDOĞAN’DIR
Gündem, ANKARA08.02.2021 17:11 ~ 08.02.2021 17:17
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Soros'un Türkiye ayağı Osman Kavala'nın karısı" diyerek, Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı "provokatörlükle" suçlamasına tepki göstererek, "Biz bu ayıplı dili kınıyoruz. Erdoğan’ın bu nefret dilini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz" dedi. Erdoğan'ın Açık Toplum Vakfı'nın kurucusu George Soros ile Davos'ta çekilen fotoğrafını da gösteren Öztrak, "Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan tek parti lideri Erdoğan’dır" dedi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Soros'un Türkiye ayağı Osman Kavala'nın karısı" diyerek, Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı "provokatörlükle" suçlamasına tepki göstererek, "Biz bu ayıplı dili kınıyoruz. Erdoğan’ın bu nefret dilini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz" dedi. Erdoğan'ın Açık Toplum Vakfı'nın kurucusu George Soros ile Davos'ta çekilen fotoğrafını da gösteren Öztrak, "Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan tek parti lideri Erdoğan’dır" dedi.   

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, iş insanı Osman Kavalı'nın Erdoğan'ın şahsi garezi nedeniyle hapiste olduğunu ifade ederek "Erdoğan, eziyet ettiği bu kişinin eşini de Sayın Ayşe Buğra’yı da cinsiyeti üzerinden hedef gösteriyor" diye konuştu. 

"ERDOĞAN BİR SOROSÇU ARIYORSA, SARAYININ ALTIN VARAKLI AYNALARINA BAKACAK" 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

"Osman Kavala, Erdoğan’ın şahsi garezi nedeniyle şu anda hapiste. Mahkemeler Kavala’yı içeride tutmak için; suç üzerine suç uyduruyorlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını uygulamıyorlar ve şimdi Erdoğan, eziyet ettiği bu kişinin eşini de Sayın Ayşe Buğra’yı da cinsiyeti üzerinden hedef gösteriyor. Biz bu ayıplı dili kınıyoruz. Erdoğan’ın bu nefret dilini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

Tabii şunu da soruyoruz; Memlekette Sorosçuluk suç mu? O zaman bu resim neyin nesi? Yer: Davos… Masanın bir tarafında Soros, diğer tarafında Erdoğan. Yüzlerden mutluluk akıyor. Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan tek parti lideri Erdoğan’dır. Davos toplantılarında Soros’a dönüp; 'Türkiye’nin açık toplumu biziz.  Bizi destekleyin' diyen de Erdoğan’dır. Erdoğan bir Sorosçu arıyorsa, sarayının altın varaklı aynalarına bakacak. İktidara gelmek için Soros’tan medet uman Erdoğan, şimdi çıkmış insanları Sorosçu olmakla itham ediyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Kişi herkesi nasıl bilirmiş? Kendisi gibi bilirmiş."