CHP'den Erdoğan'a yanıt: Türkiye'de reform yok, deform var

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sadece son 2-3 yılda yaptığımız reformlar dahi başlı başına bir destandır” ifadelerine yanıt verdi: "AK Parti döneminde, Erdoğan döneminde Türkiye’de bir reform yok. Ne var? Deform var. Türkiye, deforme ediliyor. Enine boyuna deforme ediliyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi. Ekonomik verileri sıralayan Altay "Erdoğan'ın destanı bu" dedi.

Altaty, Erdoğan'ın "Sadece son 2-3 yılda yaptığımız reformlar dahi başlı başına bir destandır” ifadelerine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“AK Parti döneminde, Erdoğan döneminde Türkiye’de bir reform yok. Ne var? Deform var. Türkiye, deforme ediliyor. Enine boyuna deforme ediliyor. Kültürel, sosyal, ekonomik olarak deforme ediliyor. Erdoğan’ın destan yazdığı son iki yılda ne oldu derseniz; büyüme oranları 1.8’e indi, Türk lirası dolar karşısında değer kaybetti, enflasyon TÜİK’e göre yüzde 11.9’dan yüzde 15.6’ya çıktı, faizler yüzde 8’den yüzde 24’lere çıktı, işsiz sayımız 6 milyon 864 bin iken 11 milyon 195 bine çıktı, dış borç 1 trilyon 835 milyara çıktı, devletin ödediği faiz yüzde 42 arttı, vatandaşların bankalara borcu 838 milyara çıktı, açlık sınırı 2 bin 719 liraya çıktı. Erdoğan’ın destanı bu. Bu destansa aman aman, evden köyden uzak olsun. Bu reformsa kapıdan bacadan uzak olsun. Ne böyle reform ne böyle destan istiyoruz."

'ÖĞRETMENLER AŞILANMADAN OKULLARIN AÇILMASI TARTIŞILIR'

Hem sağlık hem ekonomik hem gelecek kaygısı yaşandığını dile getiren Altay, aşı takviminin çalışmadığını öne sürdü. Altay "Öğretmenlerimiz henüz aşılanmadı nasıl olacak? Bakana sormak lazım, her şeye karışan Erdoğan, nasıl olacak bu iş. Öğretmenlerin aşılanmadan okulların açılması tartışılır. Vaka sayıları artıyor. Ana tedbir aşı. Fakat biz bir yandan normale dönme sürecini başlattık. İnsanlar perişan, ama bu normale dönmenin kapısını açacak olan aşıdır. Gerçek bir normal kapısını, aşıyı, ciddi bir takvimle devreye koymadan hayata geçirirseniz olmaz" dedi. (ANKA)