CHP'den Erdoğan'a yanıt: Hakaret, iftira ve yargıyı etkileme suçu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki "Kendisi DHKP-C militanıdır" ifadelerine CHP PM üyesi Zeynel Emre şöyle yanıt verdi: "Sözleri hakaret, iftira ve yargıyı etkileme suçudur." CHP Sözcüsü Öztrak “Bir ruhi sıkıntılı durumun işareti olarak görüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili sözlerin tepki gösterdi.

Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren Kaftancıoğlu hakkındaki “Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır” sözlerine Twitter hesabından yanıt veren CHP'li Emre şunları yazdı: 

'BİR DELİL, BİR DAVA, BİR KARAR VAR MI?'

“İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanının İl başkanımıza yönelik sözleri Hakaret, İftira ve Yargıyı Etkileme suçudur! Bunu söyleyene şu soruyu soracak bir gazeteci var mıdır? 'Canan Kaftancıoğlu hakkında DHKP-C üyesi olduğuna yönelik bir delil, bir dava, bir karar var mı?' Protesto edenler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi değilse, atadığınız rektör kimin karşısına geçip ‘kendini sevdirmeye’ çalışmaktadır? Cübbelerini giyip rektöre sırtını dönenler hangi örgüt mensubudur? Bu kadar genç ve hocaları da terörist ise bugüne kadar niye dışarıdadırlar?”

ÖZTRAK: DEMOKRASİYİ KORUMAK İÇİN ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ

CHP Sözcüsü Öztrak da yasal yollara başvurulacağını belirtti. Öztrak şu ifadeleri kullandı: 

“Bu sözleri söyleyen kişinin oturduğu makama, bir ruhi sıkıntılı durumun işareti olarak görüyorum. Suçlama çok ağır. İstanbul İl Başkanımız gerekli yasal yollara başvuracaktır. Demokrasiyi korumak için hepimizin çok dikkatli, tedbirli olması lazım.  Sorumluluk makamında oturanlar 10 parmaklarında 10 kara sağı solu suçlamaya başladıkları andan itibaren bu işlerin nereye gideceği belli değildi.”

(HABER MERKEZİ)