CHP'den Aykut Erdoğdu açıklaması: En doğru kararı vereceğine inanıyoruz

Eski eşinin yayınladığı ses kaydı nedeniyle gündeme gelen CHP'li Aykut Erdoğdu ile ilgili Faik Öztrak'tan açıklama geldi: "Kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz."

Faik Öztrak, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Erdoğdu ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydının sosyal medyada paylaşılmasıyla ile ilgili açıklama yaptı.

Öztrak konuya ilişkin bir soru üzerine "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğdu ile 3.5 ay önce ayrıldığı eski eşi Özge Erdoğdu arasında boşanmadan önce geçen bir konuşma, sosyal medyada yayınlanmıştı. Özge Erdoğdu tarafından paylaşılan konuşmanın ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Aykut Erdoğdu, geçen haftalarda evlendiği eşi CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun’dan özür dilemişti.

Erdoğdu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı vermişti:

"İstifa benim için aday olmamam, zaten olmam. Buna yenilmiş olmayı da içim elvermiyor bir de uzaktan da olsa destek vermek istiyorum çünkü son üç ay kapandım çalıştım daha da çalışacağım. Tüm kalbimle söylüyorum ben devlette yetiştim. Yurtdışında okudum, halkla ilişkim vardır. Siyasette şu an çok ağır bir kriz yaşıyoruz. Benim de kolum kanadım kırıldı tabii ama dönüp bu ülkeye borcumu ödemek isterim. Hiçbir şeye aday değilim, hiçbir görev talebim yok. Genel Başkan veya parti yönetimi zor durumda bıraktığımı düşünürse hemen, o konuda çekincem yok ama şu an sağlıklı karar verecek durumda değilim çünkü Tuba’nın durumu da çok kötü."

Faik Öztrak'ın gündeme ilişkin açıklamalarından bazıları şöyle: 

'MİLLETİN ELİNDE KALAN DÖVİZLERE GÖZ DİKTİ' 

"Sarayın kibirlisi aldığı kararlarla ülkede döviz bırakmadı. Güya milli para değer yitirince; ihracat artacak, har vurup harman savurduğu döviz rezervleri geri gelecekti. Döviz bolluğunda TL değerlenecekti. Ama tam tersi oldu. İşler istediği gibi gitmeyen sarayın kibirlisi, şimdilerde milletin elinde kalan dövizlere göz dikti. Bu dövizlere el koymak için her gün kural değiştiriyor. Rahmetli Turgut Özal zamanında geçtiğimiz, serbest kambiyo rejiminde, Her gün bir başka gedik açılıyor. Kendilerine bırakılan oyun alanları, tek adamın emriyle her gün biraz daha daralan iş insanları, ‘Verelim anahtarı, gelsin fabrikalarımızı hükümet yönetsin’ demeye başladı. Türkiye ekonomisi her geçen gün rekabetçi piyasa ekonomisi görüntüsünden uzaklaşıyor. Hiç eğip bükmeye gerek yok, Türkiye’de serbest kambiyo rejimi artık kalmamıştır.

'EL KOYDUĞUNUZ DÖVİZLER BİTİNCE NE YAPACAKSINIZ?' 

Bugün firmalara zorla sattırdığınız dövizler nedeniyle belki kur bir parça düşer. Peki, el koyduğunuz bu dövizler de bitince ne yapacaksınız? Bu şirketler acil döviz ihtiyacını nasıl giderecek? Döviz tezgâh altına inince yurt dışına kaçınca ne olacak? ‘Ben dayanabildiğim kadar dayanayım, benden sonra tufan’ diyerek bu işi götürebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Döviz akışı aniden biterse ticari hayat birden durursa ticaret ve üretim zincirleri dağılırsa pahalılık daha da azarsa milletimiz bu yükün altından nasıl kalkacak?  Sizleri bir kez daha uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın. Giderayak ekonomiyi durdurmayın. Zulmünüzü katmerli hale getirmeyin. En başta siz altında kalırsınız."

'BU EK BÜTÇE ENFLASYONUN İTİRAFIDIR'

TBMM gündemindeki ek bütçe kanun teklifinin ekonomik sıkıntıya çözüm olup olamayacağı yönündeki soruya Öztrak, “Bu ek bütçe, aslında ülkede yaşanan enflasyonun itirafıdır. Bu ek bütçe devletin enflasyon nedeniyle geçinemediğinin göstergesidir. Türkiye, ilk defa yılın ilk altı ayında bütçeyi tüketip ek bütçeye gitmek zorunda kalmıştır. Getirilen ek bütçede enflasyona, işsizliğe çözüm yoktur. Bu bütçede; emekliye, emekçiye hiçbir şey yoktur. Bu ek bütçe; faiz lobilerinin, saray ve saray beslemelerini bütçesidir. Ek bütçe ile 90 milyar lira faize, 40 milyar lira da kur korumalı mevduata tahsis edilirken; milletimizin sırtına akaryakıttaki ÖTV ile 47 milyar lira, motorlu taşıtlardaki ÖTV ile 70 milyar lira daha yük yüklenmektedir” dedi.

'ÖZDAĞ’IN İL SINIRINDAN SOKULMAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay sınırından geçişine izin verilmemesinin sorulması üzerine Öztrak, “Gerçekten çok üzücü. Sayın Özdağ, bir siyasi partinin genel başkanı. Bir siyasi partinin genel başkanının bir ilimizin sınırlarından içeri devlet memurları tarafından sokulmaması kabul edilemez. Bir de üstüne üstlük sıfatı ne olursa olsun atanmış memurların, seçilmişlere, siyasi parti yöneticilerine had bildirmeye kalkması asla kabul edilemez. Bu ülkenin artık devlet aklıyla yönetilmesinin zamanı gelmiştir. Bu ülkenin artık troll aklıyla yönetilmesine milletimizin tahammülü kalmamıştır. Bu yaşadıklarımız, demokratik bir ülkenin standartlarına, Anayasa’ya uymamaktadır” yanıtı verdi.

'ERDOĞAN, HEMŞERİLERİNİN DERDİNE DERMAN OLABİLECEK YASAYI BİR TÜRLÜ ÇIKARAMIYOR'

Çay Kanunu Teklifi’nin görüşmelerinin ertelenmesi hakkındaki soruyu Öztrak, “Çay üreticileri sıkıntı içinde. Rizeli olmakla övünen ve 20 yıldır iş başında olan Erdoğan, her seçimden önce vaat ettiği halde kendi hemşerilerinin derdine derman olabilecek bir yasayı bir türlü çıkaramıyor. Öyle teklifler getiriyor ki teklif bölgede infial uyandırıyor sonra geri adım atmak zorunda kalıyor. Biz CHP olarak, bölgenin, üreticinin menfaatlerine uygun bir kanun teklifine ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Bununla ilgili yasa tekliflerini zaman zaman veriyoruz. Genel Başkanımızın bu konuda özel bir hassasiyeti var. Öyle görünüyor ki, iktidara gelir gelmez, bu düzenlemeyi yapmak da bize nasip olacak” dedi.  (HABER MERKEZİ)