CHP’den Atalay açıklaması: Anayasa’ya aykırı tutumdan geri dönülmeli

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TİP Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğunun Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade ederek bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesine ilişkin bir açıklama yaparak “Anayasa'ya aykırı bu tutumdan bir an önce geri dönülmesini talep ediyoruz” dedi.

‘ATALAY’IN TAHLİYE EDİLMEMESİ TÜM SİYASİ PARTİLERİN SORUNUDUR’

Yazılı bir açıklama yapan Özel, Meclis’in bir milletvekili eksik olarak çalışmaya başladığını ifade ederek, “Ülkemiz ‘tutuklu milletvekili’ gerçeğiyle yargının alabildiğine siyasallaştırıldığı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında tanışmıştır. Can Atalay’ın halen tutuklu olması ülkemizin demokrasiye ve adalete olan ihtiyacında yıllardır milim ilerleme sağlanamadığını göstermektedir. Can Atalay’ın tahliye edilmemiş ve dolayısıyla görevine başlayamamış olması, sadece kendisinin ve partisinin değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve TBMM’de temsil edilen tüm siyasi partilerin sorunudur” ifadelerini kullandı.

‘ANAYASA’YA AYKIRI TUTUMDAN GERİ DÖNÜLMELİ’

Atalay’ın siyasallaşmış bir yargı kararıyla tutuklu bulunduğunu belirten Özel, “Can Atalay’ın millet iradesine rağmen tahliye edilmemiş olmasını kabul etmiyor, Anayasa’ya aykırı bu tutumdan bir an önce geri dönülmesini talep ediyoruz” dedi.

‘ÇARŞAMBA’YA KADAR TAHLİYE EDİLMEZSE MECLİS BAŞKANININ MEŞRUİYETİ TARTIŞMAYA AÇILABİLİR’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 30’uncu başkanının 7 Haziran Çarşamba günü seçileceğini hatırlatan Özel, “Can Atalay’ın çarşamba gününe kadar tahliye edilip yemin etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Meclis Başkanlığı seçimi sakatlanacaktır ve seçilecek olan Meclis Başkanının meşruiyeti tartışmaya açılabilecektir” ifadelerini kullandı.

‘ATALAY BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMELİDİR’

Özel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasanın 83’üncü maddesine rağmen tahliye edilmemesi, hukuk devleti ilkesinin çiğnenmesi yanında geçen her gün yeni bir hak gaspına neden olmaktadır. Soma’da, Çorlu’da, Hendek’te mağdurların ve adaletin yanında durmuş olan Can Atalay bir an önce tahliye edilmelidir.”

 

Etiketler CHP Can Atalay