CHP'de sonbaharda erken seçim hazırlığı

CHP MYK'nin dünkü toplantısında Kılıçdaroğlu'nun "Sonbahar ya da kışa doğru seçim bekliyorum, olacak gibi" dediği ve çalışmaların bu yönde sürdürülmesi talimatı verdiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti yönetiminden seçim çalışmalarına başlamalarını isteyen Kılıçdaroğlu'nun, “Hazırlanın” talimatı verdiği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu 26 Mart Cuma günü konuk olduğu Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın, “Belki seçime gittik. Normalde 2023'te ama” sözlerini “sonbaharda” olarak tamamlamış ve "Olabilir tabi, götüremezler. Bakın geçirilen her gün sıradan vatandaşa ağır maliyetler yüklüyor esnafa, çiftçiye" demişti.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ekonomide sıkıntıların olduğunu belirterek kurmaylarına, “Anadolu’yu gezmeye devam edeceğiz. Halka gidip anlatıyoruz. Anlatmaya devam edeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru seçim bekliyoruz. Sonbaharda seçim bekliyorum, olacak gibi” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda İstanbul Sözleşmesi’nin fiilen yürürlükte olduğunu, İstanbul Sözleşmesi’nin hukuki kazanımlarından geri gidilmemesi gerektiğini ifade ederek, bunun bir hak mücadelesi olduğunu söylediği ifade edildi. MYK’de İstanbul Sözleşmesi konusunda izlenecek yol haritası da masaya yatırıldı.