CHP'de son toplantı: Gözler Hatay, Çankaya ve İstanbul ilçelerinde

CHP, aday belirleme gündemiyle bir araya geliyor. CHP MYK ve PM'nin en önemli gündemi Hatay olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), aday belirleme gündemiyle son kez toplanacak. Saat 18:00'de başlayacak Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi MYK üyeleri bir araya gelerek önerilecek isimleri netleştirecek. MYK'nın sunduğu adayların PM'de onaylanmasıyla birlikte CHP, aday belirleme sürecini büyük oranda tamamlamış olacak.

HATAY'LA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜREBİLİR

CHP MYK ve PM'nin bugünkü en önemli gündemi Hatay olacak. CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'a yönelik protestoların ardından “Bu sese kulak vereceğiz” diyen CHP yönetimi, Savaş'ın adaylığını yeniden değerlendirecek. Protestoların ardından yapılan güncel anketler PM ve MYK'da ele alınacak. TİP'in eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı Hatay'da adaylaştırmasının etkileri de toplantılarda tartışılacak.

Anket sonuçları, diğer muhalefet partilerinin attığı ve atacağı adımlar, olası aday isimlerinin de dahil olduğu pek çok parametrenin değerlendirileceğini kaydeden bazı CHP yöneticileri, Hatay'a ilişkin durumun bu PM'de netleşmeyebileceğini, Hatay özelinde ek bir toplantı daha yapılabileceğini kaydediyor.

ÇANKAYA BİLMECESİ ÇÖZÜLECEK Mİ?

CHP'nin güçlü olduğu Kadıköy, Çankaya gibi ilçelerin adaylarının bugün netleşeceği kaydediliyor. 25 aday adayının başvuru yaptığı Çankaya'da alınacak karar merakla bekleniyor. CHP PM üyesi Hüseyin Can Güner ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'nin adı bugüne kadar Çankaya için sıkça dillendirilse de Gül Çiftçi'nin adaylık ihtimalinin zayıfladığı kaydediliyor. Bazı parti kaynakları Güner'in en güçlü aday adaylarından biri olduğunu ifade ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yakınlığı sebebiyle bu ismin tercih edilmeyebileceğini dillendiren parti kaynakları da var. CHP'nin Çankaya için başvuru yapan aday adayları, adaylık başvurusu yapmayan isimleri adaylaştırılmasını kabul etmeyeceklerine dair açıklama yapmıştı.

DEM PARTİ İLE UZLAŞI SAĞLANDI MI?

DEM Parti ile güç birliği görüşmelerini sürdüren CHP'nin DEM Parti'nin güçlü olduğu Esenyurt, Adalar, Akdeniz gibi ilçelerdeki adaylarının da bugün netleşmesi bekleniyor. Bu ilçelerdeki aday isimlerinin DEM Parti ile uzlaşı sağlanıp sağlanamadığına dair ipucu niteliğinde olabileceği ifade ediliyor.

Esenyurt ve Adalar dışında Kadıköy, Bakırköy, Avcılar, Beykoz, Zeytinburnu, Sarıyer'in de aralarında bulunduğu İstanbul ilçelerinin de bu PM'den sonra açıklanması bekleniyor.

VELİ AĞBABA MALATYA ADAYI MI?

Öte yandan CHP'nin adayları henüz netleşmeyen Malatya, Urfa, Ordu kentlerindeki adayları da bugün açıklanacak. Bu üç kentte mevcut milletvekillerinin adaylaşması beklenirken Urfa'da Mahmut Tanal, Malatya'da Veli Ağbaba, Ordu'da Seyit Torun'un aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AF BAŞVURULARI GÜNDEMDE

CHP, 32 kişinin affedilme başvurularını da bu PM toplantısında ele alacak.

Etiketler chp MYK Parti Meclisi