CHP'de Muhsin Yazıcıoğlu ihracı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarına gitmesini eleştiren Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem görevden alındı. Öktem kesin ihraç istemiyle disipline de sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını ziyaret etmesini sosyal medyadan yayınladığı bir mektupla eleştirdi.

Öktem, mektubunda "Ankara İl Başkanı Sayın Ali Hikmet Akıllı örgütümüzün kabul etmeyeceği eylem ve söylemlerle canımızı yakmıştır. Bizler ağzımızdan çıkan sözün esiri oluruz. Tutsak olmayan, özgürlüğünü elinde tutan kararlı ve ilkeli bir örgütün söylemleri ve adımları sadece kendi sınırıları içerisinde olmamalı. Bugün canı yanan canlarımızın sesi olmak sol yanımıza olan aşkımızdandır. Bedel ödenecekse de bu bedeli ödemekten onur duyarım. Hal böyleyken yönetilemeyen Ankara İl Örgütü gerçeği karşımızda durmaktadır" ifadelerini kullandı.

Mektubun ardından CHP Ankara İl Yönetim Kurulu, Onur Öktem'le ilgili kesin ihraç istemi için karar aldı. Öktem kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Toplantı bitmiş. 29 arkadaşımızdan 28'i görevden alınmamız için oy vermiş. Yine 29 arkadaşımızın 21'i partiden kesin ihracımı istemiş. 35 yaşında olmama rağmen 19 yılımı partime verdim. Ailemden gelen bu kararı sol yanımda aşkla taşırım. Her şeye rağmen gülümseyin" mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ)