CHP’de Hatay kararı: Siyasi risk aldık

CHP yöneticileri, Hatay'da mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine yönelik eleştiriler için "Anketler Lütfü Savaş diyordu. Hatay’da siyasi bir karar aldık" değerlendirmesini yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Lütfü Savaş’ı belirlemesi kamuoyunun bir kesiminden tepki çekerken CHP yöneticileri gerekçe olarak anketleri gösterdi.

Hatay’da yapılan tüm anketlerde Lütfü Savaş’ın açık ara önde olduğunu belirten CHP’li yetkililer, "Bu kararın kamuoyunda tepkiye sebep olacağı öngörüldü, MYK’da da dile getirildi ancak anketler Lütfü Savaş diyordu. Dolayısıyla Hataylıları dinledik" değerlendirmesini yaptı.

‘HATAY’DA SİYASİ KARAR ALDIK’

Hatay’da "kazanma ihtimallerinin zayıf" olduğunu öngören CHP kurmayları, bu zayıf ihtimali az da olsa güçlendirebilecek tek adayın Lütfü Savaş olduğunu ifade etti. Lütfü Savaş’ın aday gösterilmediği bir senaryoda, Hatay’ın kaybedilmesinin siyasi sorumluluğunun ağır olabileceğini belirten CHP’liler, “Hatay’da siyasi bir karar aldık” değerlendirmesini yaptı. CHP yetkilileri, Hatay’da güçlü bir aktör yaratamadıkları özeleştirisi yaptı.

ANTALYA ADAYININ AÇIKLANMAMASININ DEM’LE İLGİSİ YOK

Antalya adayının açıklanmamasının DEM Parti ve Muhittin Böcek arasındaki gerilimden kaynaklanmadığını belirten CHP kurmayları, Antalya’nın iki adayı Muhittin Böcek ile Ümit Uysal arasında anketlerde çok küçük bir fark olduğunu, bu yüzden değerlendirmelerin devam ettiğini belirtti. Muhittin Böcek’in Uysal’a göre bir adım daha önde olduğunu belirten kurmaylar, Antalya ilçelerindeki dengenin henüz kurulamadığını, bu dengenin kurulması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

UYSAL TEKRAR MURATPAŞA OLUR MU?

Muratpaşa Belediye Başkanı olan Uysal’ın sadece büyükşehirden aday adayı olduğunu, Muhittin Böcek’in büyükşehir adayı olması halinde Uysal’ın da Muratpaşa’dan aday gösterilmesinin bir çözüm olabileceğini belirten kurmaylar, Uysal’ın bunu tercih etmeyebileceğini, iki tarafın ve tüm ilçelerin uzlaşacağı makul bir formül bulmak istediklerini ifade etti.

İZMİR’DE YARIŞ BAŞA BAŞ

İzmir’de ismi ön plana çıkan adayların anket sonuçlarının birbirine çok yakın olduğunu belirten parti kurmayları, İzmir kararının gecikebileceğini söyledi. İzmir’deki ‘düğüm’ü çözebilecek Selin Sayek Böke formülüne partideki pek çok yönetici sıcak bakarken Böke’nin ise bu öneriye sıcak bakmadığı kaydedildi. Bazı parti kurmayları adaylar Tunç Soyer, Filiz Ceritoğlu, Buğra Gökçe’nin yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Bornova eski belediye başkanı Olgun Atilla’nın isimlerinin halen masada olduğuna dikkat çekti.

‘PM’DEKİ KAVGANIN YAPTIRIMI OLMALI’

Mersin’in Mezitli ilçesinin adaylığı konusundaki itirazını dile getirmek üzere PM toplantısına girerek sesini yükselten Ufuk Çakır’la ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP kurmayları, Çakır’ın yaptığının “kabul edilemez” olduğunu ve bir disiplin süreci işletilebileceğini söyledi.