CHP yönetimi: Muhalefete muhalefet için parti mi kurulur?

CHP yönetimi, istifa eden 3 milletvekili ve Muharrem İnce’nin başlattığı Memleket Hareketi’ne “Muhalefete muhalefet için parti mi kurulur?” tepkisi gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürecin yeni polemiklere neden olmadan soğukkanlı ve sakin yönetilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Parti politikalarını eleştirerek istifa eden milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel, CHP MYK’nın da gündemindeydi. Toplantıda partiden istifa eden 3 ismin milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiği görüşünü dile getiren yöneticiler olurken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu sürecin yeni polemiklere neden olmadan soğukkanlı ve sakin yönetilmesini istedi.

CHP MYK toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. 3 milletvekilinin istifasının ardından yapılan MYK’da istifalar gündeme geldiğinde bir yönetici, “İstifa eden milletvekilleri ilkeli duruştan bahsediyor. İlkeli duruş gereği bu davranışı sergiliyorsa CHP’nin emaneti olan milletvekilliğini de teslim edip gitmesi gerek. Şahsi oylarıyla gelmediler, onları Meclis’e taşıyan CHP oylarıydı. O emaneti teslim etsinler, istedikleri yerde siyaset yapsınlar” dedi. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı değerlendirmeleri dinledi, sürecin yeni polemiklere neden olmadan soğukkanlı ve sakin yönetilmesini istedi.

YALOVA’DA 350 DEĞİL 17 İSTİFA

Toplantı devam ederken CHP Yalova İl teşkilatından 350 üyenin istifa ettiği iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre istifa eden üye sayısı sadece 17 kişi oldu. Bu 17 kişiden 3 üyenin İnce soyadını taşıdığı tespit edildi. MYK’ya sunulan bilgilere göre istifa eden bir kişinin adres bilgisinde uyuşmazlık tespit edilirken, bir diğer kişinin üyelik kaydı bulunamadı. Ancak bunlar da eklendiğinde toplam istifanın sadece 19 kişi olduğu ifade edildi.

MİLLETVEKİLİ İSTİFASI OLMAZ, İLLERDE ÜYE İSTİFALARI OLABİLİR

Bir parti yöneticisi önümüzdeki günlerde Yalova’da olduğu gibi başka illerden de istifalar gelebileceğini belirterek, “Milletvekillerinden başka bir istifa söz konusu olmaz, ancak diğer illerde üyeler arasında bazı istifalar olabilir. Kırgın, küskün üye ve eski bazı yöneticilerin istifası sürpriz olmaz. Şu ilde 30, bu ilde 20 istifa haberleri duyarız. Ancak bu süreçten CHP yenilenerek, güçlenerek çıkacaktır” dedi.

İNCE DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK Mİ?

2018 seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce geçtiğimiz aylarda Memleket Hareketi’ni başlatarak il gezileri yaptı. Yeni bir parti kuracağını ilan eden İnce henüz CHP’den istifa etmedi. Önümüzdeki günlerde istifa etmesi beklenen İnce için bir disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağını sorduğumuz bir yönetici, “İnce’nin beklentisi atılmak üzerine ama bizim öyle bir niyetimiz yok. Sayın İnce sıradan bir üye değil, partinin Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir isim. Siyasete malzeme edilmesine, partimizin tartışılmasına izin vermeyiz. Bunun partiye değil bunu kullanmak isteyenlere yararı olur” diyerek istifanın bekleneceği mesajı verdi.

MUHALEFETİ ELEŞTİRMEK İÇİN MUHALEFET PARTİSİ Mİ KURULUR?

İnce’nin yeni parti girişimine ve bu partiye katılması beklenen istifa eden 3 vekile tepki gösteren bir parti yöneticisi, “İstifa açıklaması yapıyorlar ama bir tek iktidar eleştirisi yok. Saraya tek kelime yok. Muhalefet partisini eleştirmek için muhalefet partisi mi kurulur? Bu iç cephe harekatı ve bunu kabul etmek mümkün değil. Mustafa Kemal’in askeri cepheden kaçar mı? İç harekat düzenler mi? Eleştiriler olur ama asıl amaç iktidar hedefi unutulmamalı. Kendi kurtuluşunu toplumun kurtuluşunun önüne koyamazsın” dedi.

“SARAY OPERASYONU”

3 milletvekilinin istifasıyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Saray operasyonları CHP'yi yolundan döndüremeyecektir. Hep birlikte kararlılıkla iktidara doğru yürüyeceğiz” sözleri de tartışma konusu oldu. CHP’li yöneticiler “Saray operasyonu” sözleri için, “Bu yaşanan durum kime hizmet ediyor sorusunu soruyoruz, cevabı ortada. Hedefimiz saray iktidarı, enerjimizi başka yerlerde aramamalıyız” yanıtı verdi.