CHP 'Paralarla video çeken kişi Erdoğan'ın koruması mı?' diye sordu, Emniyet'ten yanıt geldi: Gözaltına alındı

CHP lüks araç ve para görüntüleri olan kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruması olup olmadığını sordu. Emniyet'ten yanıt geldi: "Cumhurbaşkanlığı'nda görevli değil. Gözaltına alındı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uyuşturucu kullanırken görüntülenen ve lüks yaşam tarzıyla gündeme gelen eski AK Parti çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'nun ardından sosyal medyada Cumhurbaykanı Tayyip Erdoğan'ın koruması olduğu ileri sürülen Hakan Tek isimli kişinin paylaşımları gündem oldu. 

Lüks araçlarla ve deste deste paralarla paylaşım yapan Hakan Tek'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile çektirdiği fotoğrafları bulunuyor. 

Hakan Tek'in Hulusi Akar, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım'la çektirdiği fotoğraflar.

Görüntülere tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı:

"1 - Milyonluk arabalara binen ve yüzbinlerce dolar ve Avro ile video çeken bu kişi Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması mıdır?

2 - Bu kişi koruma ise bu kadar parayı nereden kazanmıştır? Yahut bu paralar başkalarının mıdır? Öyleyse bunlar kimlerdir?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumasına ait olduğu iddia edilen videoyu paylaşarak "Bir kez daha soruyoruz; 128 milyar dolar nerede?" dedi. 

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Görüntüler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaparak kendisini koruma olarak tanıtan Hakan Tek'in gözaltına alındığını belirtti. 

Emniyet'in açıklaması şöyle: 

"Bazı sosyal medya platformlarında yer alan “Erdoğan'ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı” başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan / KAYSERİ adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır.

Dezenformasyon yapan şahsın, “Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu” iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, “Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi” gerekçesi ile gözaltına alınmıştır.

Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır." (HABER MERKEZİ)