CHP oteli sordu, AK Parti 'bakan maaşını vakfa veriyor' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yeni aldığı otel tartışma konusu oldu. CHP’li milletvekilleri Ersoy’u istifaya davet ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Sayın bakanın maaşı Mehmetçik Vakfı ve Disleksi Vakfı'na gider. Özel kalemi, korumaları dâhil, gidiş geliş bütün masraflarını kendi cebinden karşılar” dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM’de 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yeni satın aldığı bir otel tartışma konusu oldu.

CHP Milletvekili Mürsel Alban, “Bakan performansını çok iyi gösterdi, benim seçim bölgem olan Muğla'da, Bodrum'da, Türkbükü'nde Azeri bir iş adamına ait Hilton Oteli'ni satın aldı. Aldığı bu otel Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait mülkiyette, Turizm Bakanı işletmesiyle ruhsat verilmiş. Bu oteli Turizm Bakanı kendi şirketine nasıl kattı? Turizmci kan ağlarken, garson evine ekmek götüremezken, işçi geçinemezken, şoför iş bulamazken, temizlik görevlisi düğününü yapamazken Sayın Bakan siz servetinize bir yenisini nasıl eklediniz? Bunun hesabını, bunun cevabını vermeniz lazım” dedi.

'SERVETİNE SERVET KATTI'

Turizmci yoğun bakımda entübe hâldeyken bakanın servetine servet kattığını söyleyen Alban, “Siz buraya gelip, burada Bakanlığınızın bütçe genelinde konuşma yapmayın, istifanızı verin. Sizi kamunun malını, kendi şirketlerinize peşkeş çekmekten dolayı istifaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

MUŞ: MAAŞINI İKİ VAKFA VERİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bu sözlere tepki gösterdi. Muş, Ersoy'a yönelik eleştirilere şu yanıtı verdi: “Kendisi belki bunu açıklamaz istemez ama ben söyleyeyim: Bakan olduğu günden bugüne kadar tek kuruş maaş almamıştır, maaşı Mehmetçik Vakfına ve Disleksi Vakfına gider. Özel kalemi, korumaları dâhil, gidiş geliş bütün masraflarını kamudan değil, kendi cebinden karşılar. Şimdi, normalde, bakan olduğu için hepsinin karşılanması lazım” dedi.

BAKAN PAKSOY: 35 YILDIR YATIRIM YAPIYORUM

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da görüşmelerin sonunda eleştirilere yanıt verdi. Yaklaşık 35 yıldır turizm mesleği içinde olduğunu, 30 yıldır turizm işletmeciliği ve turizm yatırımı yaptığını anlatan Ersoy, “Türkiye'nin 6 bin 800'den fazla çalışanı olan, turizmde en yüksek cirolardan birini yapan, yurt dışında hiçbir yatırımı olmayan, Türkiye'nin sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye'nin turizmine, Türkiye'nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir?” diye sordu. Bakan Paksoy, devletin kiracısı olan firmanın sanki bu faaliyeti ilk defa oluyormuş gibi gösterildiğini öne sürerek, şaibe algısı yaratılmak istendiğini ifade etti.

'BAKANLIK KOLTUĞUNU BIRAK, TİCARETİNİ YAP'

CHP’li Milletvekilleri Bakan Ersoy'a “Orası Turizm Bakanlığı'nın sathıdır, şu an kendi bakanlığınıza ait bir yerde kiracı durumdasınız. Turizm Bakanlığı'ndan tahsis edilmiş bir yer” diye tepki gösterdi. CHP Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bakanlık koltuğunu bırak, ticaretini yap. Orası devletin makamı, devletin. Devletin gücünü alarak yapamazsınız. Turizm Bakanlığı'na tahsis olan arazinin üstüne otel yapıp onu alamazsınız” diye seslendi.