CHP milletvekilleri: Adayımız Kılıçdaroğlu

CHP milletvekilleri, kapalı grup toplantısında Cumhurbaşkanı adayı konusundaki fikirlerini aktardı. Milletvekillerinin tümü Kılıçdaroğlu’nu işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart’ta aday gündemiyle toplanacak Millet İttifakı görüşmesi öncesi Meclis grubuyla bir araya geldi. Deprem bölgesinde görevli olan milletvekilleri 3 saat süren toplantıya online olarak katılırken toplantı bitiminde grup başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel açıklama yaptı.

Milletvekillerinin adaylık dahil seçimlerle ilgili tüm süreçlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini kaydeden Özel, Cumhurbaşkanı adayı ismi konusunda da uzlaşıldığını söyledi ancak Altılı Masa’nın ortak iradesine vurgu yaparak bu ismin metinde yer almadığını ifade etti.

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU

Edinilen bilgiye göre toplantıda söz alan milletvekilleri konuşmalarında seçim süreci ve Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söz alan tüm milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması yönünde görüş bildirdi, farklı değerlendirme yapan olmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis grubuyla bir araya geldi.

'ADAY OLMAK EN DOĞAL HAKKINIZ'

Milletvekilleri adaylık görüşmeleri için yetki verdikleri Kılıçdaroğlu’na başarılar dilerken bir milletvekili, “Bu seçimi Millet İttifakı’nın adayı kazanacak, aday 13. Cumhurbaşkanı olacak. Masayı kuran, bu noktaya getiren bir isim olarak en doğal hakkınız aday olmak” değerlendirmesinde bulundu. Pek çok milletvekili “Gönlümüzdeki aday sizsiniz, arkanızdayız” ifadesini kullanırken Kılıçdaroğlu’na “Yolunuz açık olsun”, “Yolunuz yolumuzdur” şeklinde seslenen milletvekilleri oldu.

Toplantıdan çıkan “tam yetki” kararı milletvekillerince alkışla karşılanırken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da kendisine duyulan bu güvene teşekkür etti.

PM’DEN DE TAM YETKİ BEKLENİYOR

Bu toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına başkanlık eden Kılıçdaroğlu’nun 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesi aday belirleme ve seçim ittifakı gibi konularda Parti Meclisi’nden de tam yetki alması bekleniyor.