CHP, kayyım ve AK Parti yönetimindeki belediyelere gelir-giderlerini sordu

CHP, Mardin'de kayyım ve AK Parti yönetimindeki belediyelere dilekçe vererek gelir-gider cetvellerinin açıklanmasını istedi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mardin İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları, kayyım yönetimindeki belediyeler ile AK Partili belediyelere dilekçe vererek, gelir gider cetvellerinin açıklanmasını istedi. İl ve ilçe yönetimleri, aynı anda Mardin Büyükşehir ve ilçe belediyelerine giderek, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılları ile 2023 yılının Ocak-Eylül dönemine ait hesap bilgilerini, gelir-gider cetvellerini, bütçe ve bütçe gerçekleşme rakamlarının taraflarına da bildirilmesini talep etti. 

Verilen dilekçelerde, "Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin 2019, 2020, 2021, 2022 yılları Ocak-Aralık dönemi ile 2023 yılı Ocak-Eylül dönemine ait hesap tabloları, gelir ve gider cetvellerinin, bütçe ve bütçe gerçekleşme rakamlarının ve varsa diğer mali belgelerin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında İl Başkanlığımıza verilmesini talep ediyoruz. Kamu adına ve Mardin halkı adına yapacağımız bu kamusal denetim çalışmasında bizimle iş birliğinde bulunacağınızı bekler çalışmalarınızda başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

HALKIN PARASI NEREYE GİDİYOR?

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre beraberindeki heyetle büyükşehir belediyesine giderek, dilekçeyi teslim eden CHP İl Başkanı Prof. Dr. Hasan Eken, şu açıklamayı yaptı: “Bugün saat 11.00 de Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlıklarına giderek aynı anda dilekçeleri verip, belgeleri talep ettik. Bu belgeler üzerinde incelemelerde bulunup Mardin halkı adına kamusal denetim görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Mardin halkından toplanan paraların nerelere harcandığının takipçisi olacağız. Yapacağımız incelemelerin neticesini de halkımızda paylaşacağız. Ortada eğer şüpheli bir durum varsa halkımızla paylaşacağız. Yönetmenliklere, kanunlara uygun bulduğumuz takdirde de halkımıza paylaşacağız. Buradaki amacımız Mardin halkı adına bir denetim gerçekleştirmektir. Bu bizim asli görevimizden biridir." (HABER MERKEZİ)