CHP ‘Karadeniz Masası’ kuruyor: Erdoğan’ın memleketinden vekil çıkarılacak

CHP, Doğu Masası’nın ardından ‘Karadeniz Masası’nı kuruyor. Oylarını arttırmayı amaçlayan CHP’nin hedefleri arasında Düzce ve Erdoğan’ın memleketi Rize’den vekil çıkarmak da var.

CHP Parti Örgütü’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), düşük oy aldığı bölgelerde örgütsel kapasitesini arttırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında Doğu Masası'nın ardından ‘Karadeniz Masası’nı kuruyor.

Artvin, Bartın, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak’ı kapsayacak olan çalışmaya ilişkin CHP’nin hedefleri arasında, son seçimlerde milletvekili çıkarılamayan Düzce ve Rize’den milletvekili çıkarmak da var. 

‘ERDOĞAN’IN MEMLEKETİNDEN BİR CHP’Lİ PARLAMENTOYA GELECEK’

CHP Parti Örgütü’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Merkezi’nde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. CHP tarafından oluşturulacak Karadeniz Masası’na ilişkin yarın 12 ilin il başkanları, Parti Meclisi üyeleri ve bölge milletvekillerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirileceğini anlatan Salıcı, Karadeniz Masası’nı koordine edecek ismin ise CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı olduğunu söyledi.

Yılbaşından itibaren çalışmaya başlayacak Karadeniz Masası kapsamında kanaat önderleri ve CHP’ye katılmak isteyen kişilerle bire bir görüşmeler yapılacağını, CHP’nin örgütsel kapasitesini arttıracak temaslarda bulunacaklarını belirten Salıcı, son genel seçimlerde 12 ilin 10’undan vekil çıkardıklarını hatırlattı. 12 ilin toplam milletvekili sayısının 48 olduğunu, gelecek seçimlerde Düzce ve Rize’de de CHP’nin vekil çıkaracağını ifade eden Salıcı, “Erdoğan’ın memleketinden bir CHP’li vekil parlamentoya gelecek” dedi.

KARADENİZ’İN ARDINDAN ORTA ANADOLU MASASI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK

CHP’nin daha yüksek oy oranlarına erişmek için başlattığı çalışmalar kapsamında Doğu Masası çalışmalarına devam ediyor. Karadeniz Masası’nın ardından Orta Anadolu Masası’nın kurulacağını, yurt dışındaki seçmenlere ilişkin de çalışmaların devam ettiğini belirten CHP’li Salıcı’ya göre Karadeniz, AK Parti’nin yüksek oy aldığı, CHP’nin de gücünü arttırması gereken bir bölge. 2018 seçimlerinde AK Parti’nin Artvin’de 39,4, çalışmanın yapılacağı diğer 11 ilde ise yüzde 40-50 bandında oy aldığını hatırlatan Salıcı şunları kaydetti:

“Böyle bir bölgede CHP’nin daha çok öne çıkması, oy oranını arttırması için elimizde kullanabileceğimiz yöntemler var. Partinin genel olarak yürüttüğü siyasetin tabana ve oradaki kanaat önderlerine daha iyi anlatılması gerekiyor. CHP örgütlerini daha aktif hale getirip daha diri bir şekilde sahada olmasını sağlamamız gerekiyor.”

‘AK PARTİ’NİN KENDİSİNİ RAHAT GÖRDÜĞÜ ALANLARA GİRİYORUZ’

Karadeniz’de temas kurulacak seçmenlere birincil olarak ekonomik tabloda yaşanan olumsuzlukları ve CHP’nin bu alana ilişkin çözüm politikalarını anlatacaklarını belirten Salıcı, "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendisini geçmişte en rahat gördüğü alanlara giriyoruz. Hiçbir yerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendisini politik olarak baskın gösteremeyeceği ya da göremeyeceği bir Türkiye olacak. CHP örgütü bunu sağlayacak" diye konuştu.

Karadeniz’deki çalışmaların iktidarda nasıl karşılık bulacağına ilişkin soruya ise Salıcı, "Biz iktidarın gündemiyle meşgul değiliz. İktidarın gündeminin Türkiye’yi getirdiği yer ortada. Türkiye’de sıkıntılar var, çözülmez gibi sıkıntılar ama umut var. Bizim bütün sorunlara karşı çözüm önerilerimiz var ve vatandaşlarla da bunları paylaşacağız. İktidarın ne yaptığı üzerinden değil, CHP’nin ne yapacağı üzerinden süreci götüreceğiz" ifadeleriyle yanıt verdi.

‘NE KADAR ‘SEÇİM YOK’ DİYORLARSA SEÇİM O KADAR YAKINLAŞMIŞ DEMEKTİR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin “erken seçim” çağrısına karşılık seçimlerin 2023 yılında yapılacağına dönük açıklamalarda bulundu. Bu sözlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Salıcı, "Tayyip Erdoğan’ın ve Devlet Bahçeli’nin 2018 seçimlerinden önce yapmış olduğu açıklamalara, demeçlere bir bakın. Vurguları hep, ‘Seçim zamanında olacak, erken seçim olmayacak’ idi. Sonra biz pat diye erken seçime gittik. Benzer bir şey olacak. Ne kadar ‘Seçim yok’ diyorlarsa seçim o kadar yakınlaşmış demektir" dedi.