CHP Karaburun'da kararını değiştirdi: Balcı yerine mevcut Başkan Erdoğan aday gösterilecek

CHP, İzmir'in Karaburun ilçesindeki aday kararını değiştirdi. Buna göre Nurşen Balcı yerine mevcut Başkan İlkay Girgin Erdoğan yeniden aday gösterilecek.

Nurşen Balcı ve İlkay Girgin Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Bugün gerçekleşen aday tanıtım toplantısı öncesi, önemli bir gelişme yaşandı. CHP, 'ithal aday' tartışmaları nedeniyle gündemde olan İzmir'in Karaburun ilçesinde, belediye başkan adayı olarak gösterilen Nurşen Balcı'nın yerine yeniden İlkay Girgin Erdoğan ile yola devam etme kararı aldı.

Nurşen Balcı, CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde 29 Ocak Pazartesi günü toplanan MYK ve PM ardından Karaburun Belediye başkanlığı için aday ilan edilmişti. Balcı'nın adaylığının ardından Karaburun'da “İthal aday istemiyoruz” pankartlarıyla protesto düzenlenmişti. 

'GÖREV TEKLİFLERİNİ REDDETTİM'

Karaburun’a hizmet veremeyeceği için çok üzgün olduğunu belirten Balcı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün akşam Karaburun Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarımı sürdürürken Partimizin Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek Böke ve ardından Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından aranılarak “adaylıktan geri çekilmem” istenmiş ve şahsıma “Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı veya Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir görev” teklif edilmiştir. Kendilerine üyesi olmakla onur duyduğum CHP’nin Karaburun Belediye Başkan adaylığından çekilmeyi kabul etmediğimi söyledim ve görev tekliflerini siyaseti makam için değil partim ve ülkem için yaptığım için reddettiğimi bildirdim.

‘KARABURUN’A HİZMET VEREMEYECEĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM’

Beş kuşak İzmirli olan ve Atatürk'ün izinden yürüyen bir ailenin ferdiyim. Babam değerli İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak’ın yardımcısı olarak hizmet verdi. Ben de uzmanlık alanım olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden emekli oldum. İki dönem Belediye Meclis Üyeliği sürecinde üç yıl da Encümen Üyesi olarak çalıştım. İmar Komisyonu’nun yanı sıra Hukuk ve Çevre komisyonlarında görev alarak ranta geçit vermedim. Bu sebeple doğasıyla ülkemizin en güzel ve bakir ilçelerinden olan Karaburun’a hizmet veremeyeceğim için çok üzgünüm. Adaylık sürecinde yanımda olan herkese teşekkürü borç bilirim. Belediye başkanı olmadan da partim ve İzmir için canla başla çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim.”

(HABER MERKEZİ)