CHP, İmamoğlu'nun gezisini görüştü: Hassasiyetler dikkate alınmalı

İmamoğlu’nun büyük tartışma yaratan Karadeniz programı CHP MYK toplantısında da değerlendirildi. Geziye destek veren de karşı çıkan da var. Ortak görüş "tabanın hassasiyetlerine dikkat edilmeli" oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bayram tatilinde düzenlediği 3 ili kapsayan Karadeniz gezisinin yarattığı tartışma CHP MYK’da da gündem oldu. Bazı MYK üyeleri yapılan gezinin yanlış olduğunu dile getirirken bazı üyeler iletişim kazalarını eleştirirdi, ama belediye başkanlarının halkta karşılığı olduğunu ve bunun muhalefete, partiye katkısı olacağını ifade etti.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Rize, Artvin ve Trabzon’u kapsayan bayram ziyaretlerinin yankıları sürüyor. İmamoğlu’nun beraberindeki gazeteciler ve buna yönelik eleştirilere gösterilen tepki büyük tartışma yarattı. Bayram sonrası toplanan CHP MYK’da da konu gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre bazı MYK üyeleri İmamoğlu’nun ziyaret programını eleştirdi, bu gezilerin yapılmaması gerektiğini ifade etti. Gezide bir "Kazalar silsilesi" yaşandığını dile getiren bazı üyeler ise belediye başkanlarına oy veren seçmenin hassasiyetlerine dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşleri dinlediği, sadece not aldığı ifade edildi.

'ALÇI’NIN ÇOK HAKSIZ ELEŞTİRİLERİ OLDU, TABANDAKİ HASSASİYETLERİ DİKKATE ALMAK GEREK'

Toplantı sonrası değerlendirme yapan bir MYK üyesi Karadeniz gezisi nedeniyle İmamoğlu ile parti genel merkezi arasında gerilim yaşandığı iddialarını reddetti. İmamoğlu’nun gezisinde parti açısından olumsuz değerlendirilen bazı durumlar yaşandığını kabul eden kaynak, "Belediye başkanımız daha önce de böyle geziler yaptı. Ancak son gezide bazı olumsuzluklar yaşandı. Sonuçta Ekrem Bey de böyle olacağını düşünerek yapmamıştır. Biz bu konuya adaylık tartışmalarının dışında bakıyoruz. Ekrem Bey’in sahada gördüğü karşılık bu partiye katkı sunacaktır. Bu açıdan belediye başkanımız ile parti genel merkezini karşı karşıya getiren bir durum söz konusu değil. Başkanımızı linç etmek doğru değil ama toplumun bazı hassasiyetlerinin de gözetilmesi gerektiği ortada" değerlendirmesinde bulundu. Özellikle gazeteci Nagehan Alçı’yla ilgili eleştirilere dikkat çeken MYK üyesi, "Bizim tabanın ciddi travmaları var. Alçı'nın çok haksız eleştirileri oldu. Gazeteci ile hesaplaşma olmaz belki ama bu konuda tabandaki hassasiyetler gözetilmeli" dedi.

'BELEDİYE BAŞKANLARININ HALKTA KARŞILIĞI VAR, PARTİYE KATKISINA BAKMAK LAZIM'

İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine yönelik "Cumhurbaşkanı adaylığı için hazırlanıyor" değerlendirmeleri de yapıldı. CHP MYK üyelerinin birçoğu bu konuyu adaylık tartışmalarına indirgemenin doğru olmadığı görüşünde. Cumhurbaşkanı adayının seçim süreci netleştiğinde belirleneceğine, kararı parti kurulları ve 6’lı masanın vereceğine dikkat çeken bir MYK üyesi "Her siyasetçinin adaylık planı olabilir. İl dışına çıkmasın mı diyeceğiz. Onların halkta karşılığını parti lehine değerlendirmek lazım. Karadeniz seçmen tavrının değişmesi açısından en zor bölgelerden biri. Bu bir takım oyunu. Bugün Ekrem Bey gider, yarın genel başkan gider. Partiye katkısına bakmak gerek" yorumu yaptı.

'BAŞKANLARIN TEMSİL AĞIRLAMA GİDERLERİ DENETİME AÇIK'

İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinin maliyetinin kim tarafından nasıl karşılandığı da tartışma konusu yapıldı. Bu konuda suç duyurusunda bulunanlar oldu. CHP’li yetkililer bir taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet kaynakları ile parti toplantılarına ya da umre gibi kişisel programlara katılımının da sorgulanması gerektiğini belirtirken, diğer taraftan "Toplum bunlardan yoruldu, tepki gösterdi. İnsanımıza bu iktidarı hatırlatacak uygulamalardan özenle kaçınmak lazım. Daha şeffaf, doğru bir süreç işletmeliyiz" değerlendirmesi dikkat çekti. Bu arada belediye başkanlarının temsil ağırlama giderleri bulunduğu, bunların da denetime açık olduğuna vurgu yapıldı.

BURSA MİTİNGİ KONUŞULDU: VATANDAŞLAR SORUNLARINI İLK AĞIZDAN ANLATACAK

CHP MYK’nın gündem maddelerinden biri de parti çalışmaları oldu. Bu kapsamda 21 Mayıs’ta Bursa’da ikincisi yapılacak Milletin Sesi mitingi ile ilgili hazırlıklar konuşuldu. Edinilen bilgiye göre Bursa’daki mitingde de Mersin’de olduğu gibi önce vatandaşlar kürsüye çıkacak, farklı toplum kesimlerinden vatandaşlar sorunlarını ilk ağızdan anlatacaklar. Bu mitinglerin ayda bir yapılmasının planlandığı öğrenildi.

ANKET ŞİRKETLERİNE ELEŞTİRİ

MYK toplantısında son dönem birbirinden çok farklı sonuçlar ortaya koyan kamuoyu araştırma şirketlerinin anket sonuçları da değerlendirildi. CHP’yi 22-28 arası gösteren anketlerin çok sağlıklı olmadığı, sahadaki tablonun bunun çok üzerinde olduğu yorumları yapıldı. Telefonla yapılan anketlerin de sorunlu olduğuna dikkat çekilen toplantıda partinin birkaç şirketle daha objektif ölçümler yapması gerektiği ifade edildi.