CHP ile MHP arasında karşılıklı geçmiş olsun dilekleri

Bugün Ankara’da siyasi partilerin bayramlaşma günü. Partiler karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’yi ziyaret eden heyetlerden bir diğeri de MHP oldu. MHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile MYK üyeleri Esma Özdaşlı ve Fatih Çetinkaya yer aldı.

Ev sahibi Nazlıaka’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir ay önce geçirdiği kaza için geçmiş olsun dileklerini iletmesi ve sağlık durumunu sorması üzerine Sadi Durmaz, Bahçeli’nin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini verdi. Durmaz da Özgür Özel’e geçirdiği operasyonlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Nazlıaka, “Siyasetçilerin dayanıklılığı yüksek oluyor” ifadesini kullandı.

‘BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK, KAZANANI HALK’

31 Mart seçiminde büyük Türkiye ittifakı kurmak istediklerini anlatan Nazlıaka, “Bu ittifakın içinde her siyasi partiden, her görüşten insanlarımız var. Kim milli maçı kazandığımızda mutlu oluyorsa bu bakış açısına sahip olan, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan kim varsa halkın ittifakını kurarak hizmet vermeye devam ederek çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi. Nazlıaka, “Önceki dönemdeki çalışmaları halkımız değerlendirdi ve bir teveccüh gösterdi. Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı da halk” ifadelerini kullandı.

‘DİLERİZ SİZİNLE İTTİFAK EDENLER DE SİZİNLE AYNI HİSSİYATTADIR’

Nazlıaka’nın ifadelerine katıldığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da “Sizinle ittifak edenler de sizin bu hissiyatınıza dilerim katılırlar. Bu bizi mutlu eder. Ülkemizin birliği, bütünlüğü düzeni konusunda ne kadar hassas olduğumuzu herkes biliyor” dedi.

‘ÖZEL’İN SEÇİM SONRASI DEĞERLENDİRMELERİ KIYMETLİ, İLK DEFA ‘TEK ADAM REJİMİ’ GİBİ DEĞERLENDİRMELER DUYMADIK’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in seçimden sonra yaptığı konuşmadaki değerlendirmeleri kıymetli bulduklarını ifade eden Durmaz, “Biraz da espri olsun; ilk defa CHP’den ‘Tek adam rejimi, trafolara kedi girdi’ gibi değerlendirmeler duymadık. Bu da bir güzellik, işin esprisi” diye konuştu.

‘TRAFOLARA KEDİLER GİRMEDİ AMA BU SEÇİMDE DE ÖLÜLER OY KULLANDI’

Nazlıaka, “Trafolara kediler girmedi ama bu bu seçimde de ölüler oy kullandı. Ama her koşulda biz yanlışları söylemeye devam edeceğiz. Bir takım yanlışlar yapıldı. Her seçimde bir sürprizle karşılaşmaktan halk yoruldu” ifadelerini kullandı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILIN SEÇİMSİZ VE İSTİKRARLI BİR DÖNEM OLMASINI ÖNEMSİYORUZ’

Durmaz ise seçimlerin çok büyük bir sorun yaşanmadan sonlanmasını önemine vurgu yaparak “1 buçuk yıl sürekli seçimin içinde olduk. Vatandaş da yoruldu. Siyasiler de yoruldu. Önümüzdeki sürecin istikrarlı biçimde seçimsiz bir dönem olmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

'EKONOMİK SIKINTILAR BİTER, ÜLKENİN BİRLİĞİNİ TEHDİT EDECEK GELİŞMELERE BİRLİKTE KARŞI DURMALIYIZ’

MHP’nin kırmızı çizgilerini de hatırlatan Durmaz, “Türkiye ilk defa defa ekonomik sıkıntı yaşamıyor. Bugün sıkıntılar olur, yarın alınan tedbirlerle rahat bir zemine kavuşabiliriz. Ama Allah korusun ülkenin birliğini, beraberliğini tehdit edecek gelişmelere hep birlikte karşı durmalıyız’ dedi.

“Sizin hassasiyetleriniz bizim de hassasiyetlerimiz” diyen Nazlıaka, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ortak değerlerde birleşiyoruz, buluşuyoruz. Bu ortak değerlerde birlikte mücadele ederken Atatürk’ün demokrasiye olan inancını ve sağlam iradesini de hatırlatmak istiyorum. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor.”

(HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP MHP