CHP heyeti: Dersim'deki yangında 140 hektarlık alan etkilendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında görevlendirilen heyet, Dersim’de yangınların devam ettiği bölgelerde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında görevlendirilen Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yanlarına CHP’li belediye başkanları ve Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu alarak yangının devam ettiği bölgelerde incelemelerde bulundu.

Güvenlik gerekçesiyle yangın alanına girişlerine izin verilmeyen vekiller yetkililerde görüştükten sonra basına açıklamalarda bulundu.

Heyet Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Tunceli’deki yangınlar sosyal medya vasıtasıyla Türkiye’nin gündeminde. Sosyal medyanın ve kamuoyunun tepkisi neticesinde kimilerinin de tırnak içinde söyleyeyim yaygarası neticesinde buraya helikopter ve uçakla havadan müdahale başladı. Bunun olumlu olduğunu söyleyelim. Şu durumu tüm kamuoyunun duyması için söyleyelim; sosyal medyada tepkisi olan insanlar kendilerine göre haklılar, şu anda yangının havadan müdahale ile kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Biz 251 belediyemizle genel başkanımızın talimatıyla her türlü araç gereç ve insan gücü imkanımızı Tunceli halkımızla paylaşmaya hazırız. Bu durumu Tunceli valisine de söyledik. Umarım kısa sürede yangın kontrol altına alınır” dedi.



'İDDİAYA GÖRE YANGINDAN 140 HEKTAR CİVARINDA BİR ALAN ETKİLENDİ'

Heyet olarak çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Ağbaba, “Çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre yangından 140 hektar civarında bir alanın etkilendiği söyleniyor. Bu çok büyük bir alan. Ama bu sadece bir iddia. Burada meşe olduğu için meşe olduğu için meşenin çama göre yanması biraz daha güç. Bizim gezdiğimiz bölgelerde ağaçlar da yanmıştı. Örtü tamamen yanmıştı. Ama buradaki durumu tam olarak bilemiyoruz. Çünkü bölgeye gitmemize izin verilmedi. Bunu bilmemiz açısından milletvekillerinin bölgeye gitmesi lazım. Kamuoyunda kirli bilgiler varsa eğer bu süreci şeffaf yönetmekle yok edilir. Onun için bizim o bölgeye gitmemiz lazım. İnsanlar isyan ediyor. Buraya özgü bir durum gibi söylüyorlar. Ama tekrar belirtelim yangınlar kontrol altına alınmaya başlandı. Sosyal medyada bazı fotoğraflar geziyor. Onların bir kısmı gerçekçi değil bunu belirtelim” diye konuştu.

'YANGINLAR SÖNDÜRÜLÜNCEYE KADAR BURADAYIZ'

Kentteki yangınlar söndürülünceye kadar kalmaya devam edeceklerini kaydeden Ağbaba, “Yangınlar kontrol altına alınıncaya kadar burada olacağız. Bizim bölgeye gitmemize güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Biz de ısrarcı bir tavır sergilemedik” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekiller Polat Şaroğlu ve Burhanettin Bulut da havadan müdahaleyi olumlu bulduklarını ve bu müdahalenin yangın söndürülünceye kadar devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Dersim’in Hozat ilçesi Tanzi ve Ovacık ilçesi Buzlutepe arasında devam eden orman yangınına bu sabah itibariyle 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağıyla havadan müdahale edilmeye başlanmıştı. Valilik, yangının kontrol altına alındığını duyurmuştu. (DUVAR)

 



Etiketler CHP Dersim Hozat yangın