CHP Elazığ’da: Bugün ülkenin başında olan yarın muhalefet olacak

CHP heyeti Elazığ’da İBB’nin yaptırdığı okulun temel atma törenine katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Tek isteğim var, umutsuzluğa kapılmayın” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Meclis’in tatile girmesiyle her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP’nin bu haftaki adresi Elazığ oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İBB’nin yaptırdığı 2020 yılında depremde zarar gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.

‘MUHALEFETTE BUNLARI YAPIYORSAK İKTİDARDA YAPACAKLARIMIZI DÜŞÜNÜN’

Okulun yapımı için katkı verenlere teşekkür eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilk konuşmayı yapan isim oldu, “Elazığ’da yirmi belediye var. 20’si de Cumhur İttifakı. Ama düşünün ki Ak Parti’nin en güçlü olduğu ilde yaşanan sorunlar karşısında aciz kalırken biz muhalefette olduğumuz halde belediye başkanlarımız yetişti ve el attı. Muhalefetteyken bunları yapıyorsak iktidarda yapacaklarımızı düşünün” ifadelerini kullandı.

‘MEVKİ SAHİPLERİ GENÇLERİ KUTUPLAŞTIRMASINLAR’

“Bu coğrafyada kardeşçe yaşamanın manevi tatminini ifade etmek zor. Bu toprakların kıymetini bildikten sonra üstesinden gelemeyeceğimiz acı yok” sözleriyle konuşmasına başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu depremin ardından harekete geçtiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayının ardından İBB Meclisi’nden oy birliği ile projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen İmamoğlu, “Genel başkanımızın lise okuduğu şehre yakışır lise yapma arzusuyla yola çıktık. 24 derslikli, mesleki atölyeleri, laboratuvarları var” dedi.

Gün gün okulun yapımını takip edeceğini belirten İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin her gencinin geleceği çok önemli. Yeter ki bu ülkenin makam ve mevki sahipleri bu ülkenin gençlerini umutlandırsınlar. Bu ülkenin gençlerini insanlarını kutuplaştırmasınlar. İnanın topluma bu kadarı yetiyor. Gerisini bu ülkenin gençleri, insanları halleder. Onların ruhlarında ne ayrımcılık ne dışlayıcılık yok. Gençlerimiz bizlere sarılıyorlar. İş isterim demiyorlar adalet istiyoruz başkanım adalet diyorlar. Gençlerimiz kardeşçe yaşananın kıymetini biliyorlar. Festivaller engellense de gençler eğlenmeyi iyi biliyorlar. Hiç ön yargıları yok. Bu milletin parçası olduklarında kendilerini dinleyen gördüklerinde sizin o tariflediğiniz ikinci yüzyıla çok hazırlar.”

‘BUGÜN ÜLKENİN BAŞINDA OLAN YARIN MUHALEFET OLACAK’

Elazığlı belediye başkanları ve bürokratların açılış törenine gelmemesine tepki gösteren İmamoğlu, “Bu şehrin yöneticilerini eğitimcilerini topluca açmamızın ne kötülüğü var. Bugün ana muhalefet liderisiniz yarın ülkenin başındasınız. Bugün ülkenin başında olan yarın muhalefette olacak. Bu ülke in her siyasi partisi ülkemiz için çalışıyoruz. Bu yaptırdığımız okul Cumhuriyet Halk Partisi’nin okulu mu? Değil milletimizin okulu. İktidar olduğumuzda buraya tekrar açılışa geldiğimizde siz bütün muhalefeti davet edersiniz. Buna inanıyorum” ifadelerini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU: BU MİLLET KAVGADAN BIKTI

Depremin ardından Elazığlıların acılarını dinlediklerini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nun ardından konuştu, “Bütün gençliğim burada geçtiği için Elazığ benim hayatımda unutulması zor kentlerden birisi. Burası kadim bir kent” dedi.

“Keşke burada Elazığ’ı yöneten vali düzeyinde insanlar da olsaydı. Ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda ne iktidar ne muhalefet diyeceğiz herkesi kucaklayacağız” diyen CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu millet kavgadan bıktı. Neden kucaklaşmıyoruz? Adalet konusunda neler düşündüğümü 85 milyon değil dünyada aklı yerinde herkes biliyor. Adalet olmadan bu evlatlarımızın iş bulamayacağını biliyoruz. Matematikte Türkiye 7’incisi mülakatta eleniyorsa bir sorunumuz vardır. Bunları bitireceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar. Birlikte bu ülkeye adaleti demokrasiyi getirmek temel görevimiz. Gençler meraklanmayın bu okulda güzelce okuyacaksınız, anılarınız olacak. Bizler gelip gidiyoruz ama Türkiye’yi yönetecek olan sizlersiniz. Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Tek isteğim var, umutsuzluğa kapılmayın kucaklaşın. Demokrasiyi getirecek olanlar sizlersiniz."

Etiketler CHP Elazığ